Ingezonden persbericht

Eurovision in Concert als voorproefje op Eurovisie Songfestival
Deelnemers Eurovisie Songfestival in Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre

Het 408 kamers tellende Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre staat op 18 april in het teken van het Eurovisie Songfestival. Maar liefst twintig deelnemers en hun gevolg zijn dan te gast in het hotel. Zij zijn in Amsterdam ter gelegenheid van het exclusieve Eurovision in Concert dat 18 april in Amsterdam Marcanti plaatsvindt.

Tijdens het exclusieve Eurovision in Concert schitteren internationale sterren uit meer dan twintig verschillende landen in Amsterdam Marcanti. De deelnemers aan het Eurovisie Songfestival, dat later dit jaar in Moskou plaatsvindt, reizen speciaal naar Amsterdam af om een voorproefje te geven van hun optredens tijdens de Europese zangcompetitie. Eurovision in Concert wordt gepresenteerd door Marga Bult, die Nederland in 1987 naar de top vijf zong, en Maggie Mc Neal, die zowel in 1974 als in 1980 meedeed aan het festival.

Dit jaar doet Nederland voor de vijftigste keer mee aan het Eurovisie Songfestival. Een reden te meer om extra uit te pakken en Nederland weer op de 'Eurovisie-kaart' te zetten met Eurovision in Concert. De avond gaat van start met een unieke Eurovisie karaoke, waarbij alle 1500 aanwezigen een uur lang kunnen meezingen met bekende en minder bekende Eurovisie-liedjes. Als de stemming er goed in zit, treden de deelnemers van het Eurovisie Songfestival 2009 op. Op deze manier kunnen zij zich aan hun fans presenteren en alvast stemmen winnen voor Moskou. Aansluitend op het concert gaat het feest in Amsterdam Marcanti nog lang door tijdens de After Party.

Wie wel van een avondje meezingen houdt, kan voor ¤20,- een toegangskaart voor Eurovision in Conncert kopen via de site www.eurovisioninconcert.com. Op deze website is tevens uitgebreide informatie over het festival en alle deelnemers te vinden.

Albert Rouwendal, algemeen directeur van het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre: 'Wij zijn zeer vereerd met de komst van deze internationale artiesten naar ons hotel. We zullen, net zoals we voor alle gasten doen, erg goed voor ze zorgen. Ze moeten natuurlijk optimaal voorbereid zijn op het bijzondere Eurovision in Concert. Er zit muziek in het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre!'

Mövenpick Hotels & Resorts is een hotelbeheeronderneming in de premiumklasse. De keten heeft meer dan 12.000 medewerkers in dienst en is met 90 bestaande hotels en hotels in aanbouw vertegenwoordigd in 26 landen. De onderneming concentreert zich op haar kernmarkten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. De van oorsprong Zwitserse internationale hotelgroep maakt gestage vorderingen met haar uitbreidingsplannen en wil in 2010 haar portfolio uitgebreid hebben tot 100 hotels. Mövenpick Hotels & Resorts is in het vier- en vijfsterrensegment sterk vertegenwoordigd met twee accommodatietypes: zaken- en vergaderhotels, en vakantieresorts. De hotelgroep staat synoniem voor compromisloze kwaliteit van producten en diensten is eigendom van Mövenpick Holding (66,7 %) en Kingdom Group (33,3 %).