Ingezonden persbericht

PERSBERICHT, Amsterdam, 9 april 2009

OPEN ATELIERS ZEEBURG

KIJK JE RIJK: Ontdek de nieuwe creatieve ruimte van Amsterdam

In het weekeinde van 18 en 19 april 2009 vindt in Amsterdam de kunstmanifestatie Open Ateliers Zeeburg plaats. Meer dan honderd professionele beeldend kunstenaars stellen hun ateliers open en laten hun werk zien. Dit is een laagdrempelige manier om in contact te komen met kunst, kunstenaars en hun werkplek. Veel kunstwerken zijn te koop. De centrale expositie en kunstenaarswerkplaatsen gaan voor het publiek open van 12.00 tot 18.00 uur.

Divers aanbod van kunst
In het weekend is werk te zien van schilders, fotografen, een grafiekdrukker, houtbewerkers, filmers, en nog veel meer. Het zijn allemaal professionele kunstenaars, die van hun kunst willen leven. Het aanbod is zeer divers: van traditioneel tot hypermodern, van abstract tot figuratief, van experimentele fotografie tot kunstsieraad en van beelden tot videokunst.

Samenwerking met culturele instellingen in Zeeburg
Twaalf culturele instellingen doen aan deze manifestatie mee. In het Oostelijk Haven gebied doet het Lloyd Hotel en SBK Kunstuitleen mee: hier zijn tentoonstellingen van deelnemende kunstenaars. In de Indische Buurt participeren het hostel Stayokay Amsterdam Zeeburg, de Openbare Bibliotheek Indische Buurt en het Museum voor Kunst in Actie. Op Zeeburgereiland Camping Zeeburg en op IJburg doet onder andere Het Blauwe Huis en het Kadefestival mee. Op al deze locaties zullen tijdens de Open Ateliers Zeeburg activiteiten georganiseerd worden.

Centrale expositie in Stayokay Amsterdam Zeeburg
De centrale expositie is in het hostel Stayokay Amsterdam Zeeburg. In deze nieuwe hippe trekpleister van de Indische Buurt presenteren alle deelnemende kunstenaars zich met één werk. Op de centrale expositie is ook een gratis plattegrond en catalogus verkrijgbaar, waarop alle ateliers te vinden zijn. Als gebaar aan het publiek zal de centrale expositie ook op vrijdag 17 april tussen 12.00 en 18.00 uur open zijn. Op deze wijze kunnen bezoekers alvast bepalen welke ateliers zij in het weekend willen bezoeken.

De fiets, auto en trein
De fiets is het ideale vervoersmiddel om de ruimte van dit nieuwe deel van Amsterdam te ervaren. Ontdek per fiets hoe de markante bruggen de vier wijken verbinden. Tijdens de Open Ateliers Zeeburg zijn er veel OV fietsen beschikbaar op de NS stations Amsterdam Muiderpoort en Amsterdam Centraal. Bezoekers, die starten op Zeeburgereiland (P+R terrein of tram 26) kunnen fietsen huren op Camping Zeeburg. En op de P+R kunt u uw auto parkeren voor 6 euro per dag, inclusief gratis openbaar vervoer voor alle inzittenden. Meer informatie vindt u op de website van Open Ateliers Zeeburg.

De Open Ateliers Zeeburg wordt gehouden op 18 en 19 april van 12:00 uur tot 18:00 uur. De centrale expositie in Stayokay Amsterdam Zeeburg, Timorplein 21 (Indische Buurt) is ook open op 17 april tussen 12.00 en 18.00 uur. Toegang is gratis. Voor verdere details zie: ww.openatelierszeeburg.nl.

Noot voor de redactie (