Ingezonden persbericht

Zonnetour.nl Korfbal Leaguefinale 2009 uitverkocht

Zeist, 15 april 2009

Zaterdag 18 april vindt de Zonnetour.nl Korfbal Leaguefinale 2009 plaats in Ahoy in Rotterdam. Het grootste en spectaculairste korfbalevenement van het jaar is uitverkocht. 10.000 korfballiefhebbers zullen zaterdag gaan genieten van top korfbal in de korfbaltempel. Koog Zaandijk zal, net als vorig jaar, de finale spelen tegen DOS'46. Naast deze finale zal ook de finale van de A-jeugd worden gespeeld; De Meervogels strijden tegen Dalto/DSB bank.

De Zonnetour.nl Korfbal Leaguefinale wordt weer een groot feest. Na de spannende ontknoping van de play-offs mag heersend zaalkampioen Koog Zaandijk het weer opnemen tegen verliezend finalist van vorig jaar DOS'46.
DOS'46 heeft hiermee een unieke prestatie geleverd. De ploeg uit Nijeveen plaatste zich zaterdagavond in Delft voor de vijfde achtereenvolgende keer voor de zaalfinale in de korfbaltempel Ahoy. Dat lukte tot nu toe niet één club. Ook Koog Zaandijk zet een indrukwekkende prestatie neer. Zij zullen op 18 april voor de tweede keer achter elkaar in Ahoy te bewonderen zijn.
Naast deze finale is er nog veel meer te beleven in Ahoy. Een artiest zal een spetterend optreden verzorgen en de kampioenen uit de D- en C-jeugd worden in de Kampioenenparade gehuldigd. Daarnaast is er natuurlijk ook de finale van de A-jeugd: De Meervogels strijdt tegen Dalto/DSB Bank. In de strijd om de 3e plek kunnen Fortuna/Tempus en Dalto/DSB Bank hun seizoen nog een beetje glans geven met een bronzen plak.
Programma Zonnetour.nl Korfbal Leaguefinale 2009
15.00 uur Finale Hoofdklasse A-jeugd De Meervogels - Dalto/DSB Bank
17.30 uur 3e-4e plaats Korfbal League Dalto/DSB Bank - Fortuna/Tempus
20.00 uur Zonnetour.nl Korfbal Leaguefinale DOS'46 - Koog Zaandijk

U vindt alle informatie over de Zonnetour.nl Korfbal Leaguefinale 2009 op www.knkv.nl/ahoy