Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Tweede Dorcas Kledingactie op zaterdag 18 april in Andijk

ANDIJK - Hulporganisatie Dorcas houdt zaterdag 18 april voor de tweede keer de Dorcas Kledingactie. De eerste editie van deze landelijke actie in 2008 was meteen een groot succes: op circa zeventig locaties zamelden depothouders en andere vrijwilligers zo'n 50.000 kilo kleding in. Dorcas wil met deze actie het inzamelen van tweedehands kleding nog een extra impuls geven.

Op www.dorcaskledingactie.nl zijn de gegevens te vinden van plaatselijke coördinatoren van de actie. Kleding die wordt ingeleverd, dient schoon en heel te zijn. Naast de Dorcas Voedselactie en de Dorcas Rugzakactie die jaarlijks worden gehouden, is dit de derde landelijke inzamelingsactie van de hulporganisatie.

Dorcas zamelt via 150 depots door het hele jaar heen kleding en andere hulpgoederen in. De helft van alle door Dorcas ingezamelde kleding wordt gesorteerd verstuurd naar de hulpprojecten van Dorcas, zoals de noodhulpprojecten en de sponsorprojecten van kinderen, gezinnen en grannies (bejaarden). De ongesorteerde kleding wordt verkocht aan het Leger des Heils, waarmee Dorcas een overeenkomst heeft. De opbrengst wordt dan gebruikt voor de kosten van transport en distributie. Dit is dringend noodzakelijk om het transport van de gesorteerde kleding te kunnen financieren.

Ontvangers
Jaarlijks gaat er zo'n 800.000 kilo gesorteerde Dorcas-kleding naar de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dit zijn mensen die zelf onvoldoende geld hebben om kleding in de winkel te kopen. De hulp gaat naar oude mensen die onmogelijk van hun pensioentje rond kunnen komen, gehandicapten, chronisch zieken, de kwetsbaren in de samenleving. In 2008 zijn er ruim 150 transporten met hulpgoederen verzonden naar Roemenië, Moldavië, Hongarije, Oekraïne, Rusland, Wit-Rusland, Armenië, Servië, Albanië, Bosnië, Kosovo, Malawi, Zuid-Afrika, Lesotho, Kenia, Egypte en Mozambique.

Ook door het jaar heen kunt u bij Dorcas kleding inleveren voor de allerarmsten. Kijk op www.dorcas.nl onder 'Mijn regio' voor het dichtstbijzijnde depot in uw buurt of bel 0228 595900.

Dorcas
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 165 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken.