Gemeente Den Haag

Dag van de Hagenaar is leuk, leerzaam en betrokken

Op zaterdag 18 april viert heel Den Haag voor de allereerste keer de Dag van de Hagenaar. Deze dag is een initiatief van de Haagse gemeenteraad en staat in het teken van hoe mensen zelf betrokken kunnen zijn bij de lokale politiek. De Commissie voor de Stadsdelen van de raad, wil met deze dag de weg naar de lokale politiek nog transparanter maken voor Hagenaars. Gemeenteraadsleden geven zelf workshops hierover. Zo wil de raad haar volksvertegenwoordigende rol meer onder de aandacht brengen.

Leuk, leerzaam en betrokken
'Leuk, leerzaam en betrokken' zijn de steekwoorden voor deze dag. Hagenaars zijn vanaf 11:30 uur welkom in het Atrium van het stadhuis. Het Atrium wordt voor de Dag van de Hagenaar helemaal omgetoverd tot één grote huiskamer. Bezoekers kunnen er terecht voor een goed gesprek met raadsleden, een kennismaking met de lokale afdelingen van de politieke partijen of voor een muzikaal optreden van de Haagse band 'Stud Muffins'. Betrokken Hagenaars kunnen hun politieke talenten tonen door te debatteren in de raadzaal. Jongere Hagenaars kunnen zich in tussentijd vermaken op de Wii-Fit. Ook voor kleinere kinderen zijn er activiteiten.

Burgemeester presenteert Burgerjaarverslag
De gemeente kijkt op deze dag kritisch naar de eigen dienstverlening en facilitering van burgerparticipatie. Burgemeester Van Aartsen presenteert bovendien in de Centrale Bibliotheek, zijn Burgerjaarverslag aan de stad. Aansluitend vindt een paneldiscussie met Hagenaars en gemeenteraadsleden plaats,. Hierna presenteert Ineke Seuren, de Gemeentelijke Ombudsman, haar jaarverslag.

Hagenaars aan het woord
Op de Dag van de Hagenaar kunnen bezoekers een doorlopende film bekijken van Hagenaars die spreken over de beleving van hun stadsdeel. Deze filmpjes en meer informatie over de Dag van de Hagenaar is te vinden op www.dagvandehagenaar.nl.



Gemeente Den Haag