Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor de redacties kunst, uitgaan, lifestyle, agenda
---

Amsterdam, 18 februari 2009

OPEN ATELIERS ZEEBURG
Ontdek de nieuwe creatieve ruimte van Amsterdam

In het weekeinde van 18 en 19 april 2009 vindt in Amsterdam de kunstmanifestatie Open Ateliers Zeeburg plaats. Honderd professionele beeldend kunstenaars openen hun ateliers om hun werk te laten zien. Dat is een laagdrempelige manier om in contact te komen met kunst, kunstenaars en hun werkplek. Veel kunstwerken zijn ook te koop.

Het stadsdeel Zeeburg is het nieuwe gezicht van Amsterdam. Het Oostelijk Havengebied en IJburg zijn nieuw gebouwd aan het water. De Indische Buurt veranderde de afgelopen jaren van arme arbeidersbuurt tot hippe uitgaansplek. Kunstenaars hebben veel bijgedragen aan de veranderingen in deze buurten.

In het weekend is werk te zien van schilders, fotografen, grafiekdrukkers, houtbewerkers, filmers, en nog veel meer. Het zijn allemaal professionele kunstenaars, die van hun kunst willen leven. Het aanbod is zeer divers: van traditioneel tot hypermodern, van abstract tot figuratief, van experimentele fotografie tot kunstsieraad en van beelden tot glaskunst.

De manifestatie Open Ateliers Zeeburg is de ideale kans om de nieuwe kunst en deze nieuwe en vernieuwde buurten te leren kennen. Het is een ontdekkingstocht voor iedereen die in contact wil komen met kunst én de kunstenaars in een verrassend deel van Amsterdam.

De centrale expositie in het hostel Stayokay Amsterdam Zeeburg. In deze nieuwe trekpleister van de Indische Buurt presenteren alle deelnemende kunstenaars zich met één werk. Er worden ook films van filmmakers uit dit stadsdeel vertoond. Op de centrale expositie is ook een gratis plattegrond en catalogus beschikbaar, waarop alle ateliers te vinden zijn.

Open Ateliers Zeeburg heeft samenwerking gezocht met een groot aantal culturele instellingen. Aan de manifestatie doen bijvoorbeeld mee: Studio K (www.studio-k.nu), Vrijburcht (www.vrijburcht.com), Cybersoek (www.cybersoek.nl) en het Internationale Instituut voor Sociale Geschiedenis (www.iisg.nl).

Trein, fiets en auto

De fiets is het ideale vervoersmiddel om de ruimte van dit nieuwe deel van Amsterdam te ervaren. Tijdens Open Ateliers Zeeburg zijn er honderden fietsen beschikbaar.

Het NS-station Amsterdam Muiderpoort is een uitstekend startpunt voor de manifestatie. Het station ligt op loopafstand van de Centrale Expositie, waar fietsen te huur zijn. Fietsen zijn ook te huur op camping Zeeburg en bij P+R Zeeburg (Zuiderzeeweg 46a, naast ingang Piet Hein tunnel). Abonnees van OV-Fiets kunnen ook een fiets huren op de NS-stations Amsterdam Muiderpoort en Amsterdam Centraal.

Praktische informatie

De manifestatie Open Ateliers Zeeburg wordt gehouden op 18 en 19 april van 12:00 uur tot 18:00 uur. De centrale expositie is het hostel Stayokay Amsterdam Zeeburg, Timorplein 21 (Indische Buurt). Toegang is gratis. Voor verdere details zie: www.openatelierszeeburg.nl.

E I N D E P E R S B E R I C H T


---

Mededeling voor de redactie (

Ingezonden persbericht