Ingezonden persbericht


VOORAANKONDIGING / PERSBERICHT

Verzoening als levenshouding

Om het leven met alle onvermijdelijke conflicten met jezelf of met anderen hanteerbaar te houden, is het noodzakelijk dat een mens zich kan verzoenen: met leeftijd, ziekte, verval, familie, maar ook als slachtoffer met de dader. Maar ook met verschillen tussen mensen in geloof, huidskleur en ras.

April is de Maand van de Filosofie en staat dit jaar in het teken van verzoening (www.maandvandefilosofie.nl)

Zaterdag 18 april organiseert het Humanistisch Verbond Haaglanden om 16.00 uur een debat over het thema "Verzoening". Rein Zunderdorp, voorzitter van het Humanistisch Verbond, houdt een korte inleiding over het thema levensbeschouwing en verzoening.

Vanuit een filosofische benadering zal professor Dr. Afshin Ellian, hoogleraar sociale cohesie, burgerschap en multiculturaliteit en tevens bekend publicist, spreken over de rol van de waarheids- en verzoeningscommissies In Zuid-Afrika om verzoening te bewerkstelligen tussen blanken en zwarten.

Vervolgens zal mediator Robin Linthorst een uitleg geven over Herstelbemiddeling ("mediation in strafzaken"), een praktische weg naar verzoening. Hij doet dit aan de hand van een concrete casus: na een massale vechtpartij wilden daders, slachtoffers en andere betrokkenen de zaak liever uitpraten dan juridiseren. Hoe is dit in zijn werk gegaan en wat waren de resultaten? Heeft herstelbemiddeling in Nederland toekomst? Datum en tijdstip: zaterdag 18 april (inloop vanaf 15.30 uur) tot uiterlijk 18.00 uur met mogelijkheid van nazit. De toegang is vrij.

Adres: De Boskant, Fluwelen Burgwal 45 Den Haag (schuin tgo het stadhuis en circa 5 minuten lopen vanaf Station CS; voldoende parkeergelegenheid / garages in de omgeving.

Voor vragen over dit debat kunt u contact opnemen met de voorzitter van het Humanistisch Verbond Haaglanden, Marjan Duijm (tel. 06 21227091 of marjan.duijm@haaglanden.politie.nl)