Ingezonden persbericht




- PERSBERICHT -

HET JAAR VAN DE SPONS!

DE KOMENDE MAANDEN KUN JE BIJ NICKELODEON VOLOP
GENIETEN VAN DE VROLIJKE ZEESPONS

Amsterdam, 26 maart 2009

SpongeBob is met afstand het vrolijkste cartoon character aller tijden. Op 1 mei 1999 werd in Amerika de eerste aflevering van SpongeBob uitgezonden. Tot op de dag van vandaag is de serie wereldwijd een enorm succes, geliefd bij jong en oud en heeft vele prijzen in de wacht gesleept. Daarom is 2009 uitgeroepen tot Het Jaar van de Spons. Het worden dus drukke, maar ontzettend leuke maanden voor onze absorberende vriend.

Een van de eerste activiteiten van SpongeBob vindt aankomend paasweekend (12 & 13 april) plaats. Dan is SpongeBob namelijk aanwezig bij de Jaarbeurs Utrecht Marathon, om jong en oud enthousiast aan te moedigen. Langs het parcours worden speciale natte SpongeBob-sponzen uitgedeeld door SpongeBob en zijn vrolijke gele promotieteam, in de hoop dat alle deelnemers de finish zullen halen.

SpongeBob Tulp
Als je zo populair als SpongeBob bent kan een eigen tulp natuurlijk niet uitblijven. Op woensdag 15 april is het zover: de doop van de officiële SpongeBob Tulp in de Keukenhof in Lisse. De kleur laat zich raden: GEEL. Uiteraard is het niemand minder dan SpongeBob zelf die de officiële doop voor zijn rekening neemt.

De grote golf
Op 18 april wordt een speciale aflevering van SpongeBob uitgezonden, getiteld De grote golf. Patrick, Octo en SpongeBob stranden op een tropisch eiland. Als de plaatselijke surfgoeroe ze vertelt dat er slechts één manier is om van het eiland af te komen, namelijk door te surfen op een legendarische grote golf, ontdekken ze dat ze een groot probleem hebben: ze kunnen geen van allen surfen.
Online wordt natuurlijk ook extra aandacht aan SpongeBob besteed. Vanaf 1 april heeft SpongeBob zijn eigen website, www.spongebob.nl. Op de site vind je waanzinnige games, de cartoon creator, de allerleukste weetjes en speciale prijsvragen waarbij de leukste inzenders worden beloond met fantastische SpongeBob prijzen!

Het verhaal van SpongeBob
In een ananas, op de bodem van de oceaan, woont de vrolijke zeespons SpongeBob in het stadje Bikinibroek. Hij is de liefste en eerlijkste zeespons die er bestaat, maar op de een of andere manier raakt hij altijd in de problemen. Ondanks al zijn goede bedoelingen heeft hij blijkbaar gewoon aanleg voor avontuur. Maar.met zijn enorme optimisme en met de hulp van zijn beste vrienden weet hij iedere tegenslag te overwinnen!

Het Jaar van de Spons: houdt www.nickelodeon.nl in de gaten!

Kijk voor alle leuke SpongeBob hebbedingen op www.nickshop.nl

-EINDE BERICHT-