Ingezonden persbericht


Persbericht

Alkmaar, 10 april 2009

Kom een baanwielren-clinic volgen tijdens de Nationale Sportweek!!

Het Sportpaleis Alkmaar en het Sportbureau Alkmaar willen jullie op zaterdag 18 april kennis laten maken met het baanwielrennen op een echte wielerbaan bij het Sportpaleis Alkmaar.

Tussen 13.30 en 16. 00 uur is de baan open om een kijkje te komen nemen en veel spannender nog...om zelf op een baanfiets te stappen. Onder begeleiding van een gediplomeerd trainer word je op de fiets gezet waarna je de beginselen van het baanwielrennen worden aangeleerd. Voordat je het weet rij je 7 meter hoog boven in de baan of knal je met 50 km per uur over de finish.

Ben je tussen de 10 en 18 jaar en lijkt jou dit leuk om te proberen, kom dan op 18 april tussen 13.30-16.00 uur naar het Sportpaleis Alkmaar op de Terborchlaan 200 en ga de uitdaging aan!! Je kan je van tevoren opgeven, of je komt op de dag zelf. Indien je over eigen race- of mtb schoenen beschikt neem je eigen pedalen mee!! Anders zijn gewone sportschoenen ook prima! Wij zorgen voor een speciale baanfiets en een helm(deze is overigens verplicht).

Kijk voor meer informatie op www.sportpaleis-alkmaar.nl of mail meldt je aan door een mail te sturen naar: info@sportpaleis-alkmaar.nl. Bellen kan ook naar Sandra van der Bijl: 072-5155222

De Nationale Sportweek vindt van 18 tot en met 24 april plaats Sportverenigingen, scholen, gemeenten en andere aanbieders van sport en bewegen organiseren in het hele land sportieve activiteiten. Zo kan iedereen ontdekken hoe leuk, gezond en vooral gezellig het is om te sporten. In Alkmaar worden tijdens deze week verschillende sportactiviteiten georganiseerd en het baanwielrennen is hier één van.

Sportbureau Alkmaar
Het Sportbureau Alkmaar levert alle aspecten van sport en beweging aan de inwoners van Alkmaar. Het Sportbureau richt zich op een sportaanbod als basisvoorziening voor alle lagen van de Alkmaarse bevolking, jong en oud, binnenschools en buitenschools. Kijk op de website www.sportbureau-alkmaar voor meer informatie over de activiteiten binnen en buiten school van het sportbureau.

Einde persbericht