Ingezonden persbericht


Nr. 030

Hilversum, 15 april 2009

EO ZENDT NIEUWE SERIE 'EEN GOED BEGIN' UIT
Een Goed Begin, zaterdag 18 april om 19:00 uur op Nederland 2

Op zaterdag 18 april start een nieuwe serie van Een Goed Begin. In de eerste aflevering bezoekt presentatrice Mirjam Bouwman Els en Mahyadine Boumerkhoufa. Ruim drie jaar geleden overleed hun zoontje Tycho. Na een moeilijke periode is het nu tijd voor feest: Bettina uit Ethiopië wordt deel van het gezin. Mirjam is aanwezig bij haar doop.

Els en Mahyadine Boumerkhoufa wonen in Gent en vormen samen met hun twee zoontjes een hecht en levendig gezin. Hoewel ze heel tevreden zijn, voelen Els en Mahyadine dat er ruimte is voor meer. Een jaar later wordt Tycho geboren. Er volgt een mooie zomer waarin ze van elkaar en het leven genieten en waarin veel uitstapjes worden gemaakt.

Dan komt het najaar. Tycho is een half jaar oud als hij 's ochtends dood in zijn bedje wordt gevonden. De droom van Els en Mahyadine verandert in een nachtmerrie. Hoewel het verdriet groot is, besluiten Els en Mahyadine dat ze niet bij de pakken willen neerzitten en dat ze, juist vanwege het gezin, door willen.

Nu is het drie jaar verder. Sinds een paar maanden zijn Els en Mahyadine de trotse ouders van een heel mooi donker meisje, Bettina.

In deze aflevering van Een goed begin gaat presentatrice Mirjam Bouwman naar Gent en brengt een bezoek aan het gezin Boumerkhoufa. Ze kijkt met hen terug op de bijzondere tijd die het gezin met elkaar heeft gehad, de reis naar Ethiopië en de ontmoeting met Bettina. En natuurlijk wil ze ook graag het doopfeest van Bettina meemaken!


---

Noot voor redactie,