Gemeente Gaasterlân-Sleat


PERSBERICHT

3e Elfstedenjubileumfeest in Sloten!

Met o.a. Een reünie van het legendarische SimmerTime

Naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van de Koninklijke Vereniging de Friesche Elfsteden, worden er dit gehele jaar in alle elf steden van Fryslân activiteiten georganiseerd. Syb van der Ploeg is door de Elfstedenvereniging benadert hier zijn bijdrage aan te leveren. Dit gebeurt in de vorm van 11 gratis toegankelijke Jubileumfeesten. Het 3e Elfstedenjubileumfeest vindt plaats op zaterdag 18 april, bij de Lytse Jerden in Sloten en start om 14.00 uur.

Rintje de musical
Zaterdag 18 april start om 14.00 uur het matineeprogramma met een akoestisch optreden van Syb en Band, daarna worden prachtige beelden uit verschillende Elfstedenfilms getoond. Hierna spelen de kinderen van CBS De Klinkert een compilatie van de kindermusical Rintje op Redens. De musical vertelt het levensverhaal van Rintje Ritsma en Rintje is hier zelf nauw bij betrokken geweest. De musical is voor alle schaatsliefhebbers én voor alle leeftijden. Voor de allerkleinsten zijn er speeltoestellen zoals luchtkussens op het terrein.

Reünie SimmerTime
Om 19.00 uur start het 'avond' programma met een SPECIAAL ELFSTEDEN programma van Syb. Om 20.00 uur, na de opwarming van Dweilorkest De Hofkesjongers ut Koudum, start de reünie van SimmerTime. De Kast, Rients Gratama, Maaike Schuurmans en Piter Wilkens, brengen de hoogtepunten van dit grote muziektheaterspektakel uit 2000. Hierna neemt Syb en band het stokje over voor een feestelijke afsluiting. Hierin mogen het Rayonhoofdenkoor en Anneke Douma met haar 'Bonkefeart' uiteraard niet ontbreken.

Toegang is gratis!
Parkeren kunt u bij de Lytse Jerden.

Voor meer info:
MBN Music Marketing & Promotion
Abeltje de Lang
Wielsterdyk 33
9024 BD Weidum
Postbus 1190
8900 CD Leeuwarden
Telnr. 058 257 6040
abeltje@mbnmusicmarketing.nl
www.mbnmusicmarketing.nl
Officiële site voor de Elfstedenjubileum Feesten
www.11stedenjubileum.nl