Ingezonden persbericht


Chris van der Drift maakt racedebuut in World Series by Renault

ROTTERDAM - Chris van der Drift maakt komend weekend zijn racedebuut in de World Series by Renault in Barcelona. De 23-jarige rijder uit Rotterdam racet op uitnodiging van Epsilon Euskadi, nadat hij al eerder verschillende tests met het Spaanse team had afgewerkt. Voor de International Formula Master-kampioen betekent dit opnieuw een stap hoger op de autosportladder en zal hij wederom voor de topklasseringen strijden.

"Ik ben ontzettend blij dat het team mij de kans geeft om te racen, want door de crisis is het ontzettend moeilijk om budget te vinden", zei Van der Drift. "De tests in Valencia, Jerez en Barcelona waren ook op uitnodiging om mij uit te proberen en blijkbaar zijn ze dusdanig onder de indruk dat ze mij nu deze kans geven. Het werkte erg prettig met het team, dus ik kijk erg uit naar het eerste raceweekend. Wel zal ik de auto nog beter moeten leren kennen en zijn de pitstops ook nieuw voor mij. Ik ga in ieder geval ontzettend mijn best doen!"

Na het overtuigend winnen van zijn International Formula Master-titel met tien podiumplaatsen waarvan zes zeges, zeven pole positions en acht snelste raceronden, heeft Van der Drift de afgelopen winter niet stilgezeten. Zo scoorde hij bij zijn debuutweekend in de GP2 Asia Series direct meer punten dan zijn voorgangers in een heel seizoen hadden behaald, testte hij op uitnodiging van de International Formula Master-organisatie de 2009 specificatie van IFM-bolide en racete hij voor A1 Team Nieuw-Zeeland in de A1GP World Cup of Motorsport. Na diverse vruchtbare tests met de 425 pk sterke World Series by Renault-bolide beloonde Epsilon Euskadi de talentvolle rijder met een stoeltje.

De races worden live uitgezonden op Eurosport:
Zaterdag 18 april 13:45 uur: Renault World Series in Barcelona (Spanje) - race 1 (60min) (live)

Zondag 19 april 13:00 uur: Renault World Series in Barcelona (Spanje) - race 2 (60min) (live)

Chris bedankt zijn trouwe sponsors: Racing Pool, National Meats Ltd, BMW Ekris, Arai Helmet en Oakley.

--