Gemeente Delft

Wethouder Merkx opent Pand 27 in Kromstraat

Zaterdag 18 april om 15.00 uur opent wethouder Lian Merkx (Cultuur & Binnenstad) Pand 27, het voormalig filmhuis in de Kromstraat. Het pand heeft op initiatief van de vereniging Kromstraat Kreatief tijdelijk een nieuwe bestemming gekregen. De Vastgoed Ontwikkelingsmaatschappij Delft BV (VOM) stelt het pand tot half september 2009 beschikbaar.

De nieuwe invulling van het pand bestaat op de eerste verdieping uit twee ateliers (kinderkleding, tassen, accessoires en artikelen van en met oud behang) en een lunchgelegenheid. Voor de oude filmzaal beneden zoekt de vereniging nog een creatieve invulling.

Pand 27 is een van de zeven panden in de Kromstraat die de VOM verbouwt. Januari dit jaar is gestart met pand 35-37. De VOM is een samenwerkingsverband tussen gemeente Delft, Stichting Vestia Groep en Rabobank Delflanden. Deze vastgoedonderneming verwerft, herontwikkelt en exploiteert vanuit een maatschappelijke oriëntatie winkel-, horeca- en bedrijfspanden in de Delftse binnenstad.

Door het enthousiaste gezamenlijke aanpak van de VOM en de vereniging Kromstraat Kreatief heeft de Kromstraat een belangrijke positieve impuls gekregen. Ook ondernemers en bewoners hebben creatief meegedacht over de aanpak van de Kromstraat. 'We mogen trots zijn op het resultaat,' laat Lian Merkx, teven commissaris van de VOM, weten. 'De samenwerking tussen alle partijen heeft iets moois opgeleverd.'

Noot voor de redactie (