Trots op Nederland

Nieuws

CDA-Staatssecretaris op de Knieën voor Imam

Rita Verdonk is woest over het besluit om de omstreden Marokkaans Nederlandse imam Ali Eddaoudi alsnog aan te stellen als leger-imam.

"Het is absurd dat onze soldaten door de staatssecretaris worden overgeleverd aan een vertrouwenspersoon die de missie in Afghanistan veroordeelt. Het is niet alleen onbegrijpelijk, maar hoe denkt u dat onze Hollandse jongens zich voelen als hun kameraden voor geestelijke ondersteuning aangewezen zijn op een imam die een zeer negatief oordeel heeft over hun levensgevaarlijke werk?
Een imam, die onze soldaten ervan heeft beschuldigd dat ze in de nacht huizen binnen gaan om vrouwen te overmeesteren en stelt dat onze soldaten in Afghanistan zijn om de Afghanen in hun eigen land te terroriseren, is absoluut ongeschikt voor deze functie. Er zijn in ons land toch wel normale imams te vinden voor deze baan, waarom uitgerekend deze man?
CDA Staatssecretaris De Vries bewijst hiermee over erg slappe knieën te beschikken en dat is geen kwalificatie van geschiktheid. Hij had het lef moeten hebben om deze benoeming terug te draaien."

TrotsopNederland
Rita Verdonk
17 april 2009