Gemeente Brummen


Regio Stedendriehoek centraal tijdens raadsbijeenkomst

(Oorspronkelijke publicatie datum: 18-04-2009)

Donderdagavond 16 april stond de regio stedendriehoek centraal tijdens een extra raadsvergadering in het Brummense gemeentehuis. De avond begon met een informatief gedeelte waarbij de voorzitter van het dagelijks bestuur, de heer Andries Heidema, een presentatie hield over de bereikte resultaten van de regio en de ambities voor de toekomst.

Positie van de regio
De regio kan worden gekenmerkt als regio-light, liet Heidema weten. Hij doelde hiermee op het feit dat de regio géén eigen bevoegdheden heeft en een klein bureau heeft dat is samengesteld uit medewerkers die alleen zijn gedetacheerd uit de zeven deelnemende gemeenten. De Regio is dus van de zeven gemeente. Heidema, ondersteund door zijn collega-bestuurders Joosten en Spekreijse, gingen verder in op de behaalde resultaten in de afgelopen periode, zoals de Sociale Perspectievennota, de Regionale Structuurvisie 2030, de Economische Visie, het project alcoholmatiging onder jongeren en het schoolverlatersoffensief. Ook gingen de regiobestuurders in op de opgaven die er liggen voor de toekomst. De presentatie is overigens hier na te lezen.

Werkprogramma
Vervolgens ging de gemeenteraad in een forumgedeelte in discussie met het college over het werkprogramma 2009 van de regio. Hoewel het werkprogramma van de Regio Stedendriehoek voor 2009 donderdag 23 april 2009 nog formeel door de gemeenteraad moet worden bekrachtigd, werd wel duidelijk dat deze kan rekenen op de instemming van de Brummense raad. Het programma voor 2009 kent vijf speerpunten: de A1 en het onderliggend wegennet, de IJsselzone, Groene Pracht, samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs en wonen en werken.

Wilt u meer weten over de regio Stedendriehoek, dan kunt u ook terecht op de website www.regiostedendriehoek.nl.