Politie Gelderland-Zuid


Ongeval na alcohol

Auto in de sloot, 35 meter vangrail beschadigd

Herwijnen (A15), 18-04-2009 o Vrijdagavond gingen agenten naar een eenzijdig ongeval op de A15 ter hoogte van Herwijnen. De bestuurder was niet gewond maar wel onder invloed van alcohol.

Een 40-jarige automobilist uit Hardinxveld-Giessendam reed vrijdagavond over de A15 richting Nijmegen. Ter hoogte van Herwijnen botste hij tegen de vangrail en belandde na een slip in de sloot. Een passant haalde hem uit zijn auto.

Agenten namen ter plaatse een blaastest af bij de automobilist en omdat daaruit bleek dat hij alcohol had gedronken, werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek dat de man veel te veel had gedronken: hij blies 900 ug/l bij het ademanalyseonderzoek terwijl 200 ug/l is toegestaan.

Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast heeft hij een rijverbod van 11 uur gekregen voor het besturen van alle gemotoriseerde voertuigen. De politie heeft een verzoek gedaan bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid om de rijvaardigheid van deze bestuurder te onderzoeken, omdat het niet de eerste keer is dat hij betrapt is op het rijden onder invloed. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Omdat de vangrail van de middenberm over ruim 35 meter was beschadigd, heeft Rijkswaterstaat s nachts een spoedreparatie moeten uitvoeren. De auto van de 40-jarige moest uit de sloot worden getakeld. Daar was een takelbedrijf zon 1,5 uur mee bezig.

(11)

Laatst gewijzigd 18-04-2009 9:43 | © Regio Gelderland-Zuid |