Politie Gelderland-Zuid

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Aanhouding na verkeersruzie

Nijmegen, 18-04-2009 o Vrijdagmiddag rond 14.30 uur kregen twee bestuurders op de Heyendaalseweg ter hoogte van de universiteit ruzie. Een getuige belde de politie, waarop agenten ernaar toe gingen om te bemiddelen.

Een 61-jarige automobilist uit Edinburgh (Engeland) stond voor een stoplicht op de Heyendaalseweg te wachten. Toen het groen werd, bleef hij stilstaan. Toen het de bestuurder achter hem, een 51-jarige man uit Bemmel, te lang duurde, claxonneerde hij. De 61-jarige man trok op, maar remde ook weer direct, zodat de auto achter hem ook hard moest remmen. Daarop wilde de man uit Bemmel verhaal halen bij de Engelse bestuurder. Hij dwong de man tot stoppen en liep naar zijn auto.

Toen de agenten ter plaatse kwamen, stonden de mannen nog te discussiëren. De Engelsman verklaarde dat hij zojuist twee keer door de andere automobilist was geslagen. Ook zou de man tegen zijn auto hebben geschopt. Hij deed aangifte van mishandeling en vernieling. De 51-jarige verdachte werd daarop aangehouden. Op het politiebureau werd hij vrijdagavond gehoord. Hij ontkent de man geslagen te hebben en zijn auto moedwillig beschadigd te hebben. Na verhoor is hij heengezonden. Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet.

(11)

Laatst gewijzigd 18-04-2009 8:58 | © Regio Gelderland-Zuid |