Speak & Tsjil adopteren bosgebied in het kader van duurzaam ondernemen

18/04/2009 09:01

Speak B.V.

Speak en Tsjil internet solutions hechten veel waarde aan duurzaam ondernemen. Onder de noemer 'Iets doen voor groen' adopteren zij een bosgebied van ruim 1 hectare van Staatsbosbeheer. Op woensdag 22 april a.s. vindt de eerste boomplantmiddag plaats, waarop de genodigde relaties hun eigen boom in het nu nog open gebied nabij Twijzel kunnen planten. De bomen worden geplant om de verbruikte energie voor digitale communicatieprojecten van Speak en Tsjil te compenseren.

"Bij narrowcasting plaatsen we computers bij de klant voor het aansturen van informatiebeeldschermen. Dit kost energie. Waar we kunnen gebruiken we computers die zo weinig mogelijk belastend voor het milieu zijn. Maar dit compenseert niet alles. Daarom willen we samen met onze relaties een bijdrage leveren aan het milieu door het planten van bomen in het door ons geadopteerde bosgebied", aldus Alex Talsma van Speak. Jaarlijks hebben Speak en Tsjil twee keer de mogelijkheid om met relaties bomen in het bosgebied te planten. Daarnaast sponsoren zij de bankjes in het gebied en dragen zij zorg voor de kosten van het jaarlijkse onderhoud.

Duurzame bedrijfsvoering

Duurzaam ondernemen is op meerdere manieren belangrijk in de bedrijfsvoering van Speak en Tsjil. "Speak en Tsjil zijn bedrijven die producten en diensten leveren op het gebied van digitale communicatie. Ook in onze eigen bedrijfsvoering werken we zoveel mogelijk digitaal. Offertes worden digitaal verstuurd, interne berichtgeving gebeurt via een extranet en een interactieve screensaver. Het papier dat we gebruiken, heeft het FSC-keurmerk".

Boomplantmiddag voor relaties

Voor de boomplantmiddag zijn vele relaties uitgenodigd. Een boswachter leidt het planten van de bomen en vertelt de genodigden over de omgeving en de natuur.

Over Speak en Tsjil

Speak innoveert door informatiestromen richting specifieke doelgroepen te digitaliseren. Dit bijvoorbeeld door de inzet van interactieve screensavers, narrowcastingtoepassingen en mobiele communicatie. Tsjil internet solutions is een allround internetbureau. Kernactiviteit van Tsjil is het vertalen van communicatievraagstukken naar webbased applicaties als: internetsites, intranetapplicaties en multimediapresentaties.

Tsjil en Speak hebben samen 23 medewerkers in dienst en werken vanuit Surhuisterveen voor nationale en internationale opdrachtgevers.

Meer informatie over beide bedrijven is te vinden op www.speak.nl en www.tsjil.nl.





http://www.speak.nl