Gemeente Zwolle

Combinatie van wonen en werken

Eens was het een karakteristieke landweg in de Mastenbroekerpolder, maar inmiddels markeert de Scholtensteeg de rand van Stadshagen. De Scholtensteeg is opgenomen in het bestemmingsplan Stadshagen 2020 (voorheen Stadshagen II) en krijgt daarom een nieuwe invulling. Vanuit stedenbouwkundig oogpunt is gekeken naar een functie die recht doet aan het historische karakter van dit gebied.

De combinatie van wonen en werken blijft bestaan, al is het niet meer binnen de agrarische sector. Een hedendaags boerderijconcept is het doel: kleinschalige bedrijfs- en werkruimten in combinatie met vrijstaande bedrijfswoningen. De Scholtensteeg krijgt een autoluw karakter. Tussen de bedrijfswoning en de bedrijfskavel ligt een expeditiestraat, zodat de bedrijven gemakkelijk kunnen worden bevoorraad.

De spoorlijn van Zwolle naar Kampen doorsnijdt de Scholtensteeg. Hierdoor ontstaat er noordelijk en een zuidelijk deel. Ten noorden van het spoor sluit het gebied aan op de woonwijk Breecamp. De bedrijfsfunctie is hier kleinschalig van opzet. Het gaat daarbij om ambtelijke bedrijvigheid en bedrijven in de dienstverlening. Ter hoogte van de kruising van het spoor met de Hasselterweg wordt een benzineverkooppunt gerealiseerd.

Ten zuiden van de spoorlijn liggen de grotere woon-bedrijfkavels. Het gaat om ambachtelijke bedrijvigheid zoals een timmerfabriek met werkplaats of een glaszetter met of zonder werkplaats (tot en met milieucategorie 2 is toegestaan en 3 is mogelijk te maken). Detailhandel, kantoren en uitgaansvoorzieningen zijn uitgesloten.

De gemeente start eind 2009 / begin 2010 met de openbare uitgifte van kavels in het zuidelijke deel. Het noordelijk deel loopt gelijk aan de ontwikkeling van De Tippe. Het is niet mogelijk om vooraf in te schrijven op een van de kavels, wel kunt u zich in het najaar aanmelden voor de elektronische nieuwsbrief met informatie over kavelverkoop in Zwolle. Het stedenbouwkundig plan ligt ter inzage in de informatiecentra van de gemeente en is hieronder te downloaden.