Politie Groningen

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Zaterdag 18 april 2009

Provincie Groningen, 18-04-2009

Eibersburen: automobilist overleden na waterongeval

Een inwoner van de gemeente Grootegast is zaterdagmorgen overleden bij een eenzijdig ongeval. De man reed bij Eibersburen langs het Van Starkenborghkanaal en raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. Hierdoor kwam hij met zijn voertuig in het kanaal. De automobilist werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, maar overleed enige tijd later.

Een getuige zag een klein deel van de auto boven het kanaal uitsteken en waarschuwde direct de hulpdiensten via 112. Duikers van de brandweer ontdekten de auto op de bodem. De bestuurder zat nog in zijn voertuig. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Het scheepvaartverkeer werd vanwege het ongeval enige tijd stilgelegd.

Hoogezand: vrouwen bedreigen elkaar

De politie heeft vrijdagavond twee inwoonsters van Hoogezand aangehouden. De twee vrouwen (33 en 44 jaar) hadden in de Goeman Borgesiusstraat ruzie gekregen. De woordenwisseling liep zo hoog op dat er over en weer ernstige bedreigingen werden geuit. Tijdens de woordenwisseling liep de 33-jarige Hoogezandster met een mes te zwaaien. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. De ruzie zou zijn ontstaan nadat kinderen in de omgeving ruzie hadden gekregen.

Groningen: steen door ruit in bed gegooid

Een onbekende heeft vrijdagnacht een ruit ingegooid van een woning aan het Roer in Groningen. De steen en delen van het glas kwam terecht in een bed waar op dat moment een jongen met een geestelijke beperking sliep. De jongen raakte wonderwel niet gewond. Degene die de ruit heeft ingegooid heeft dit vermoedelijk rond 4.00 uur gedaan. De politie vraagt getuigen of mensen die meer informatie hebben zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief)

Groningen: balkendief op heterdaad aangehouden

De politie heeft vrijdagavond op heterdaad een 33-jarige dief uit Groningen aangehouden. De politie kreeg een melding dat een onbekende man zat te rommelen op een bouwterrein bij het Julianaplein. Toen een politieauto aan kwam rijden, sloeg de Groninger op de vlucht. Even later probeerde de Stadjer opnieuw enkele balken van het bouwterrein te stelen, maar werd weer ontdekt door politiemensen. De tweede keer lukte het de dief niet te ontsnappen. Hij werd na een korte vlucht aangehouden in de Amstellaan.

Slochteren: man naar ziekenhuis vanwege rook

Een 54-jarige inwoner van Slochteren is vrijdagavond naar een ziekenhuis gebracht omdat hij rook had ingeademd. De man ontdekte dat er in een kamer in een woning aan de Vijzel brand woedde en probeerde het vuur te doven. De brand ontstond nadat een huisgenoot in een slaapkamer een waxinelichtje had laten branden, terwijl zij zelf de kamer uit was gegaan. De politie maakt een registratie.

Winschoten: man met vuurwapen aangehouden

De politie heeft vrijdagnacht in Winschoten een 22-jarige inwoner van Veelerveen aangehouden. De man was in het bezit van een vuurwapen. Een passant was in de Venne getuige van een opstootje tussen een aantal personen en zag het wapen. De getuige belde direct de politie en gaf een goede omschrijving aan de meldkamer. Geïnformeerde agenten zagen de verdachte lopen op het Marktplein en spraken de man aan. Hij bleek in het bezit van het wapen. Een van de politiemensen wist het wapen te ontfutselen. Daarna werd de Veelerveenster in de boeien geslagen. Onderweg naar de politieauto wist de verdachte een autoruit te vernielen. De 22-jarige is ingesloten.

Provincie Groningen: alcoholcontroles

De politie heeft vrijdag en zaterdagmorgen op diverse plaatsen in de provincie alcoholcontroles gehouden.

Groningen Een 25-jarige automobilist uit Stadskanaal is vrijdagnacht aangehouden in de Sint Jansstraat in Groningen. De bestuurder viel op doordat hij geen licht aan had. Hij reed bijna tegen het voertuig van de politiemensen. Uit een blaastest bleek dat de Kanaalster 1,0 promille alcohol in zijn bloed had. Op het politiebureau werd duidelijk dat de alcomobilist de laatste jaren meerdere keren is betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de 25-jarige is in beslag genomen.

Groningen Agenten zagen vrijdagnacht op de Regulusstraat een 16-jarige Groninger rijden op een gemotoriseerde driewieler. Het voertuig had geen verlichting en was niet voorzien van een kentekenplaat. Daarop werd de tiener langs de weg gezet. Uit een blaastest bleek de Stadjer ook nog eens onder invloed van alcohol te zijn. Hij had een promillage van ruim 1,2. Tegen de Groninger is proces-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen. Zijn voertuig is in beslag genomen voor nadere inspectie.

Grootegast De politie heeft vrijdagnacht op de Rondweg in Grootegast een 44-jarige man uit die plaats aangehouden. Deze bestuurder had met zijn brommobiel de hele breedte van de weg nodig. Vanwege dit opmerkelijke rijgedrag werd hij gecontroleerd door agenten die hem aan zagen komen rijden. De Grootegaster had 1,3 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Stadskanaal Een 30-jarige bromfietser uit Musselkanaal liep vrijdagavond tegen de lamp tijdens een alcoholcontrole. De man werd in de Oosterstraat in Stadskanaal langs de kant van de weg gezet. De bromfietsbestuurder had ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.