Lotto geeft 47 miljoen aan NOC NSF

27/04/2009 14:02

Winkelman en Van Hessen

RECTIFICATIE TELEFOONNUMMER CONTACTPERSOON LOTTO

Opening Nationale Sport Week 2009 met Battle of the Stars

Maastricht, 18 april 2008 - Tijdens de opening vandaag van de Nationale Sport Week in Maastricht geeft De Lotto een mega-bedrag van 47 miljoen euro aan NOC NSF. Algemeen directeur van De Lotto Harrie Linders vertelde met trots dat De Lotto het beste jaar in haar bestaan heeft afgesloten en daardoor een grotere financiële impuls kan geven aan de breedte- en topsport in Nederland. Erica Terpstra, voorzitter van de sportkoepel NOC NSF nam het bedrag met een stralende lach en open armen in ontvangst.

Als exclusief partner van de Nationale Sport Week levert Lotto een belangrijke bijdrage aan de sportieve week die vandaag (18 april) begint in Maastricht. Tijdens een Roadshow door Nederland zullen de ambassadeurs van de Sport Week en Lotto tegen elkaar sporten in de Battle of the Stars. Lotto hoofdambassadeur Pieter van den Hoogenband mocht samen met Nationale Sport Week ambassadeur Marco Borsato vandaag letterlijk aftrappen. In een sportieve 'Battle of the Stars' fietsten zij op het podium op het Vrijthof in Maastricht onder grote publieke belangstelling als voorproefje om het hardst de laatste meters van de Amstel Gold Race die zondag wordt verreden.

De Lotto is na de overheid de grootste investeerder in de Nederlandse breedte- en topsport. NOC NSF zal het geld verdelen onder de sportbonden. Het doel van de sportkoepel is om het sportklimaat in Nederland te versterken en een mondiale top tien positie te bereiken op sportief gebied. Daarnaast wil NOC NSF Nederland op olympisch niveau helpen. De jaarlijkse afdracht van De Lotto is bij het waarmaken van deze doelen van essentieel belang.

Zowel Erica Terpstra als Pieter van den Hoogenband vinden de Nationale Sport Week met Lotto als grootste supporter van de sport een supergoed initiatief waardoor meer mensen gaan sporten. Op het Vrijthof en ook de rest van de week in heel Nederland, zijn er volop mogelijkheden om te sporten en kan het publiek de topsporters en andere sterren ontmoeten in de speciale 'meet & greets'.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.






Noot voor de redactie:

RECTIFICATIE TELEFOONNUMMER CONTACTPERSOON LOTTO

Over De Lotto

De Lotto is, na de overheid, de grootste financier van sport in Nederland. Met Lotto, Krasloten en Toto heeft de kansspelorganisatie sinds 1961 ruim 1,2 miljard euro afgedragen aan de sport. Dankzij De Lotto kunnen veel sportclubs hun hoofd boven water houden. Of het nu gaat om het ontwikkelen van talent in de topsport of bij de plaatselijke sportvereniging. De Lotto maakt sport voor iedereen toegankelijk. Niet alleen de sport krijgt een belangrijke financiële injectie, maar ook goede doelen op het gebied van cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid, zoals het Prins Bernhard Cultuurfonds, het Oranjefonds en het Astmafonds.

Achtergrondinformatie (