Politie Noord- en Oost Gelderland


|Borculo - rijbewijs kwijt | |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 april een 36-jarige automobilist uit Oldenzaal aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.


De man werd omstreeks 04:35 uur staande gehouden aan de Batendijk in Borculo. De blaastest op straat gaf aan dat hij onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.85. De man bleek beginnend bestuurder te zijn. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

|     |Doetinchem - twee mannen aangehouden na vechtpartij       |

De politie onderzoekt een incident waarbij een 22-jarige man uit Doetinchem geslagen is. Het incident heeft zich vrijdagavond 17 april voorgedaan en twee mannen zijn aangehouden voor mishandeling.


De politie ontving omstreeks 22:50 uur een melding van een vechtpartij aan de Walstraat in Doetinchem. De 22-jarige man zou geslagen zijn. De politie kwam ter plaatse en heeft een 24-jarige man uit Doetinchem en een 18-jarige man uit de gemeente Bronckhorst aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek.

|     |Megchelen - vrouw met voet onder grasmaaier               |

Een 47-jarige vrouw is vrijdagavond 17 april gewond geraakt nadat zij met haar voet onder een grasmaaier kwam. De vrouw is met ernstig letsel aan haar voet door een traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.


Het ongeval gebeurde omstreeks 19:00 uur. De echtgenoot van de vrouw reed op een zitmaaier over het gazon van een woning aan de Koksallee in Megchelen. Door onbekende oorzaak kwam de vrouw met haar voet onder de maaier terecht. De man alarmeerde direct de hulpverleners en schoot zijn vrouw te hulp. Er kwam een Duitse en een Nederlandse ambulance ter plaatse. Een traumahelikopter werd ingezet om de vrouw te vervoeren. Ze werd overgebracht naar het Radbout ziekenhuis in Nijmegen.

|     |Gendringen - diefstal geld na wisseltruck                 |

Op vrijdagavond 17 april heeft er een nog onbekende vrouw geld weggenomen bij een slijterij aan de Grotestraat in Gendringen. De vrouw probeerde eerst geld te wisselen en griste vervolgens al het geld mee.


De diefstal vond plaats omstreeks 18:00 uur. Een kleine vrouw (kleiner dan 1.60m) met Oost- Europees uiterlijk kwam de winkel binnen en vroeg of zij geld kon wisselen. Ze had een aantal briefjes van onder andere tien en vijf euro en wilde één briefje van gelijke waarde terugkrijgen. Nadat de medewerkster het gewenste briefje op de toonbank legde zag de vrouw kans deze te verwisselen voor een briefje met lagere waarde.


Toen de vrouw tegen de medewerkster zei dat het bedrag niet klopte vertrouwde de medewerkster het niet meer. De onbekende vrouw griste al het geld wat er nog op de toonbank lag weg en vluchtte richting de nabij gelegen supermarkt. Daar stond een witte personenauto (stationmodel) geparkeerd. De personenauto had witte, vermoedelijk Pools of Roemeense, kentekenplaten. Het voertuig is weggereden richting Wieken.


De politie heeft korte tijd later een SMS-Alert verstuurd waarin zij getuigen opriep om zich te melden. Er is één melding binnen gekomen naar aanleiding van deze SMS-alert.


De politie heeft de diefstal in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

|     |Braamt - Man en vrouw op snorfiets onder invloed          |

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 18 april een man en een vrouw aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.


Het tweetal werd omstreeks 01:30 uur tijdens een controle staande gehouden aan de Landweerswal in Braamt. Zowel de man als de vrouw reed op een snorfiets. Een blaastest gaf aan dat beide bestuurders onder invloed waren. De 44-jarige man en 38-jarige vrouw beide afkomstig uit de gemeente Oude IJsselstreek werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man blies een promillage van 1.55. De vrouw blies 1.31. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De vrouw kreeg een bekeuring en een rijverbod.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --