Ingezonden persbericht


Persbericht

Volop dierenvrienden aanwezig tijdens dierenevenement in Safaripark

Animal Event, het grote dierenevenement op Safaripark de Beekse Bergen, bracht duizenden mensen op het idee om een bezoek te brengen aan honderden verschillende huisdieren. Midden tussen de wilde dieren van het wildlife park kwamen de bezoekers alles te weten over het verzorgen van huisdieren en over de wilde dieren in het Safaripark.

De bezoekers kregen uitleg over het houden van honden, paarden, katten, vogels, reptielen enzovoorts. Veel bekende Nederlanders waren actief tijdens Animal Event, zoals presentatrice Bridget Maasland, schrijfster Yvonne Kroonenberg en topamazone Imke Schellekens-Bartels. Bridget liet samen met de Nederlands Kampioene doggy dance zien dat er een nieuwe rage is geboren in Nederland, dansen met honden. Er waren veel demonstraties, vooral in de honden- en paardenpiste, waar onder andere Martin Gaus, de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging en Annemarie van der Toorn van Monty Roberts Nederland demonstraties gaven. Het uitgebreide hondenprogramma sloeg bijzonder goed aan. Winnaar van de 'leukste hondentruc van Nederland' werd Andy van Oppen, met zijn hond Czernia, in de volwassen rubriek en Fleur van den Brink, met haar Golden Retriever Raiko, in de rubriek jeugd. Ook een conferentie en een ondernemerscongres vonden tijdens Animal Event plaats. Op zaterdag 18 april organiseerde de Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen een conferentie met het thema 'Dierenparken en Natuurbehoud'. Zondag vond het ondernemerscongres met de verkiezing 'Dierenspeciaalzaak van het jaar 2009' plaats. Juryvoorzitter Martin Gaus maakte bekend dat 'Animal World' uit Oudenbosch is gekozen tot Dierenspeciaalzaak van het jaar. Uit een selectie van 80 zaken maakte een vakjury een keuze van 5 genomineerde dierenspeciaalzaken. Naast Animal World waren dat Wegman Arnold uit Zuidhorn, Dobey uit Geldrop, Beestenboel uit Breukelen en Discus Jan de Roo uit Almelo.

Het goede weer bracht veel mensen op de been. Maar liefst 22.000 bezoekers uit het hele land vonden de weg naar Animal Event.



Ingezonden persbericht