Musical Mozes trekt 1700 bezoekers in Joure


JOURE, 20090420 -- Van donderdag 16 april tot en met zaterdag 18 april stond De Oerdracht in Joure in het teken van de Musical Mozes. Deze musical werd georganiseerd door de Protestantse Gemeente Joure.

Zo´n 150 mensen hebben 4 maanden hard gewerkt om het project op de planken te zetten. De 80 toneelspelers vormden als het zingende Hebreeuwse volk een prachtig levend decor. Naast het levende decor werden ook levensgrote beeldprojecties gebruikt met soms bewegende beelden om de scènes in sfeer te brengen.
De entree van De Oerdracht werd voor de gelegenheid veranderd in een tent waarin het publiek zich direct meegesleept voelde in het verhaal. Zo´n 1700 mensen hebben de musical Mozes bezocht in vier voorstellingen.

De organisatoren van de musical spreken van een groot succes. "We hebben niet willen bezuinigen op de kwaliteit van de uitvoering van de musical en dan is het altijd weer spannend of we uit de kosten komen. Het lijkt met deze opkomst wel in orde. We hebben bewust ook een matinee gepland om ouderen en jonggezinnen de kans te geven te kunnen komen kijken. Er bleek veel animo voor te zijn". Het batig saldo van de opbrengst van de musical wordt geschonken aan de Stichting Noah´s Ark in Uganda. In het Afrikaanse land biedt een Nederlands echtpaar in een buitenwijk van de Ugandese hoofdstad Kampala een thuis aan 86 weeskinderen, die zijn afgestaan -net als Mozes-, weggegooid of verweesd.

Luuk Hazelhoff, kerkenraadsvoorzitter van de Protestantse Gemeente Joure sprak na afloop van de Musical van een nieuwe impuls die de Protestantse Gemeenteleden nog dichter bij elkaar heeft gebracht. De kerkenraad juicht dit soort initiatieven vanuit de protestantse gemeente van harte toe. "Er blijkt enorm veel talent op alle gebied in onze gemeente te zitten". Overigens kwamen de toeschouwers niet uitsluitend uit Joure en omstreken. Zelfs uit Zeeland werden kaarten besteld.
Op de website van de Musical regende het reacties van medewerkers en publiek. Een ieder was het er over eens dat dit soort evenementen vaker mogen worden georganiseerd. Alhoewel het een aantal intensieve maanden zijn geweest voor de medewerkers, zouden de meesten direct weer tekenen voor deelname aan een volgend project.





Ingezonden persbericht