Nieuw boek: `Zoons! Handleiding voor moeders'


UTRECHT, 20090415 -- Jongens groeien op in een vrouwenwereld. Van je rustig gedragen, lekker kletsen en mooi kleuren. Jongens zijn zo niet. Jongens willen stoeien en lawaai maken. Onder de oppervlakte zijn ze echter veel gevoeliger dan vrouwen/moeders denken. Hoe moet je als moeder van een jongen dan omgaan met een kind dat zo anders is als jijzelf? Dat staat allemaal in het boek `Zoons! Handleiding voor moeders' van Gerard Janssen dat op 18 april verschijnt.

Chronisch onbegrip
Na het schrijven van de bestseller `Dochters! Handleiding voor vaders', maakte Gerard Janssen op veler verzoek een boek over jongens. Een handleiding voor moeders. Hebben moeders van zoons een boek nodig waarin staat hoe ze met jongens om moeten gaan? Ja! Want jongens voelen zich in deze maatschappij chronisch onbegrepen, ontdekte Janssen na het interviewen van verschillende deskundigen. "Jongens komen eigenlijk overal vooral vrouwen tegen: op school, thuis, in de kinderopvang. En vrouwen hebben vaak moeite met typisch jongensgedrag, zo ontdekte Janssen al voor het schrijven van het boek. Doordat vrouwen jongens niet zo goed begrijpen, hebben ze continu het idee dat ze iets verkeerd doen. Ze worden voortdurend gecorrigeerd: `Kan het wat rustiger?', `Zit nou eens stil'. Heel veel normaal jongensgedrag wordt gezien als vervelend, afwijkend, autistisch of adhd-gedrag. En daar worden jongens geen leukere jongens van", aldus de auteur.

Gamen
In het boek laten verschillende deskundigen als primatoloog Jan van Hooff, Lauk Woltring, Henno Oldenbeuving, hun licht schijnen over jongens en over de relatie tussen moeders en zoons. Verder vinden moeders in het boek onder andere een workshop stoeien, een workshop pissenbed houden en gamen (en hoe slecht is dat nou eigenlijk?). En hoe komt het dat jongens zo van auto's houden? Alles wat je over zoons wilt weten staat in dit handige, grappige en interessante boek van Uitgeverij Snor. Prachtig vormgegeven door Maartje Kuiper die ook de bestseller `Dochters, handleiding voor vaders' (2008) en `Maak indruk op je kinderen' (2007) vormgaf.

Over de auteur
Gerard Janssen is vader van twee zoons van 8 en 9 jaar en een dochter van 3,5. Hij is schrijver/columnist en maakt deel uit van het deejay-duo Easy Aloha's. Eerder schreef hij de bestseller `Dochters! Handleiding voor vaders' (2008, 13000 exemplaren verkocht) en verscheen bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam het boek `Gaten en andere dingen die er niet zijn' (2008).

Over Uitgeverij Snor
Uitgeverij Snor maakt boeken die je meteen wilt hebben. Juweeltjes. Slimme en mooie boeken, die niet alleen handig zijn om te hebben, maar ook een feest om te geven, te krijgen en te lezen.


Titel: Zoons! Handleiding voor moeders
Auteur: Gerard Janssen
Illustrator: Maartje Kuiper
Isbn: 978-90-79961-01-6
Verwacht: 18 april 2009
Prijs: 14,95 euro
Uitvoering: paperback

Zoons!
Zoons!
G. Janssen