Ingezonden persbericht


persbericht

Evenement biedt uitdagingen voor toppers, recreanten en bedrijven Powerman: (top)sport en entertainment in Horst aan de Maas

HORST AAN DE MAAS - Horst aan de Maas staat in het weekeinde van 18 en 19 april in het teken van topsport, breedtesport en entertainment. Powerman Holland, een internationale duathlon wedstrijd, brengt zowel wereldtoppers als recreanten op de been. Naast het Nederlands en Europees kampioenschap duathlon biedt Powerman ook volop sport en vertier voor recreanten en bedrijventeams.

Horster Night Run
Het evenement start op zaterdag 18 april met de Horster Night Run, een bijzondere hardloopwedstrijd in de avonduren op een verlicht parcours. Na het succes van vorig jaar is de Horster Night Run dit jaar uitgebreid met een extra afstand. Atleten kunnen kiezen uit 2,5 km, 5 km of 10 km (tevens voor teams). De wedstrijd start om 21.00 uur op het Wilhelminaplein voor het gemeentehuis van Horst aan de Maas. Meer informatie en aanmelden: www.powerman.nl De eerste 500 aanmeldingen krijgen een fraaie beachbag.

Wereldtoppers
Op zondag 19 april wordt het programma vervolgd met het Open EK Powerman Holland/Horst, tevens het NK Duathlon lange afstand. Om 9.00 uur verschijnen de internationale toppers aan de start. De Nederlanders Heleen bij de Vaate, Yvonne van Vlerken en Armand van de Smissen zijn op dit moment op trainingskamp ter voorbereiding op het Open EK Powerman. Ook internationale atleten onder wie Joeri Vansteelant, Andy Stutz, Jason Spong, Ronnie Schildknecht en Bart Aernouts verschijnen op 19 april aan de start. Nadat de toppers hun 15 km lopen, 60 km fietsen en nogmaals 7,5 km lopen hebben volbracht, starten om 13.00 uur de recreatieve wedstrijden. Zowel bedrijven als individuen kunnen deelnemen aan de 1/3 Powerman: 5 km lopen, 20 km fietsen en 2,5 km lopen. Tijdens de Power Bizz Team Wedstrijd leggen bedrijventeams die bestaan uit twee of drie personen deze wedstrijd in estafettevorm af. Jong en oud, man en vrouw, super getraind of pas in training, het Powerman weekend heeft voor elk wat wils.

Powertainment
Start en finish van alle wedstrijden vindt plaats op het Wilhelminaplein voor het gemeentehuis. Samen met de Horster horeca aan het Wilhelminaplein en Radio Moonlight wordt er hard gewerkt aan een sfeervol programma met aankleding en attracties voor jong en oud. Optredens met muziek en dans wisselen zich af met sportieve hoogtepunten. Het Powerman weekend is een topwedstrijd én een familiedag.

Bedrijven en individuele atleten kunnen zich nog inschrijven voor de 1/3 Powerman en de Power Bizz Team Wedstrijd. Meer informatie: www.powerman.nl


---



Ingezonden persbericht