Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Datum

14 april 2009

Gratis naar de film met een paar oude gympen

's-Hertogenbosch, 14 april 2009

Op zaterdag 18 april organiseert National Geographic Junior een bijzonder evenement in het kader van de Dag van de Aarde: lezers mogen - samen met vrienden en familie - tegen inlevering van een paar oude gymschoenen gratis naar de film. Alle ingeleverde schoenen worden gerecycled in het Nike Reuse a Shoe-programma tot bijvoorbeeld sportvelden, speelplaatsen en nieuwe producten als kleding en schoenen.

Beide bioscooplocaties zijn inmiddels volgeboekt en in totaal zullen er zo'n 2.600 schoenen worden ingezameld.

Op de Dag van de Aarde (22 april 2009) wordt internationaal aandacht besteed aan de toestand van de aarde en de invloed van de mens daarop. National Geographic Junior organiseert dit initiatief om kinderen bewust te maken van wat we allemaal weggooien en welke nuttige dingen daarmee gedaan kunnen worden. De bioscoopvoorstelling is één van de vele activiteiten die door National Geographic in Nederland worden georganiseerd. Kijk voor meer informatie ook op de site www.maandvandeaarde.nl.

De filmvoorstellingen vinden plaats op twee locaties: Pathé Tuschinski Amsterdam en Pathé Eindhoven. Het programma begint om 11.00 uur en eindigt omstreeks 13.00 uur.

Programma:

11.00 - 11.40 Film Sea Monsters

11.40 - 11.55 Pauze

11.55 - 12.40 Film Dinosaurs Unearthed

Deuren gaan open om 10.30 uur.

=======================Einde persbericht===========================

Voor de redactie

National Geographic Junior

National Geographic Junior is een uitgave van Uitgeverij Malmberg en G+J Uitgevers voor kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. National Geographic Junior neemt kinderen mee op expeditie. Ze ontdekken verre landen, bijzondere diersoorten, opmerkelijke wereldrecords en uitzonderlijke gebeurtenissen. Door pakkende teksten, mooi geïllustreerde infographics en prachtige fotografie leren kinderen met National Geographic Junior de wereld op een adembenemende manier ontdekken.

Op www.natgeojunior.nl kunnen kinderen afbeeldingen downloaden, filmpjes bekijken, meedoen aan verrassende prijsvragen en heel veel uitdagende achtergrondinformatie lezen.

Meer informatie over dit persbericht

Rosanne Roxs, Marketeer Malmberg Jeugduitgaven

Tel. 073 628 8724, Mob. 06 535 49 252

Rosanne.roxs@malmberg.nl

www.natgeojunior.nl