Ingezonden persbericht


Presentatie: Nuweira Youskine

Zaterdag 18 april 18.00-19.00 uur radio 5 (747 AM)

Media over de moslim.
Journalist Özkan Gölpinar neemt de Nederlandse kranten, t.v. en het internet kritisch onder de loep. Wat is er deze week aan zin en onzin over de islam en moslims geschreven?

Omstreden aanstelling.
Zelden zorgde een eventuele baan voor zoveel tumult als de aanstelling van geestelijk verzorger Ali Eddaoudi bij Defensie. Hoe kun je geloofwaardig aan de slag bij een werkgever die je eerst in scherpe bewoordingen hebt veroordeeld? Geldt voor moslims de vrijheid van meningsuiting wat minder dan voor andere Nederlanders? In De Zevende Hemel maken we de balans op van een week discussie over deze prangende vragen. Ari van Buuren is hoofd van de Dienst Levensoriëntatie en Geestelijke Verzorging bij het UMC Utrecht en steunt Eddaoudi ook als ex-collega. Sadet Karabulut zit voor de SP in de Tweede Kamer en probeert neutraal in het debat te staan. Ook Joel Voordewind (CU) geeft een reactie op het geheel.

Marokkanenstad.
In Zeist wees men een uitnodiging tot gezamenlijk overleg met Gouda en Rotterdam over Marokkaanse probleemjongeren af. De reden: Zeist wou niet te boek komen te staan als "Marokkanenstad". Van kleine steden tot de Tweede Kamer: de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap stond ongewild weer volop in de belangstelling. Vijdan Yildirim legde haar oor te luisteren bij de interessantste gesprekken.

Journaliste Hassnae Bouazza neemt op haar eigengereide manier het serieuze - n entertainment nieuws uit de islamitische wereld door. Meer informatie:
NIO Nederlandse Islamitische Omroep 035 - 677 27 27 Mohamed Bouzia (eindredacteur NIO) M 06-30723166.
(mohamed.bouzia@islamitischeomroep.nl)

Bezoek onze website: www.nioweb.nl