Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Guerilla Gardening aan de Daalsedijk

GroenLinksers en buurtbewoners knappen zaterdag 18 april van 14:00 tot 17:00 het verwaarloosde grasveldje aan het begin van de 1e Daalsedijk, nabij de Daalsetunnel, op. Onder aanvoering van fractievoorzitter Marry Mos planten de guerillagardeners bloemen, klimplanten en struikjes.

Bomen en planten zijn onmisbaar in de stad. Uit onderzoek blijkt dat mensen gelukkiger zijn in een groene woonomgeving. Bomen en planten geven een gevoel van rust en welbehagen. Bovendien zuiveren planten de lucht en zorgen ze voor een beschutte plek voor veel vogels en een groot aantal diersoorten.

GroenLinks wil daarom graag een groener Utrecht. Daarom maken we deze lente het veldje en de muren bij de Daalsetunnel groener, leggen we geveltuinen aan en praten ondertussen met mensen over het groener maken van hun straat. GroenLinks roept Utrechters op om zelf de schop ter hand te nemen en de eigen straat op te vrolijken. Een geveltuintje is zo gemaakt. Zaterdagmiddag geven de ervaren Guerilla Gardeners van GroenLinks u graag advies.

Namens GroenLinks Utrecht,

Jeroen Loog
Bestuurslid GroenLinks Utrecht
tel. 06 21 91 86 12