Gemeente Brummen


Nieuwe welstandsnota: uw reactie is welkom

(Oorspronkelijke publicatie datum: 18-04-2009)

Burgemeester en wethouders hebben een concept-welstandsnota gepresenteerd. Deze ligt van donderdag 23 april tot en met donderdag 4 juni 209 ter inzage. Iedereen kan gedurende deze periode een zienswijze indienen. Door zoveel mogelijk reacties op het conceptplan te inventariseren wil het gemeentebestuur de kwaliteit van het plan verder vergroten evenals het draagvlak ervan in de samenleving. Nadat alle zienswijzen zijn beoordeeld en verwerkt wordt het uiteindelijke plan ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad.

De eerste (huidige) welstandsnota dateert van 2004. In de afgelopen periode is de nota uitgebreid geëvalueerd en aangepast. Deze aanpassing is tot stand gekomen in nauwe samenwerking tussen de gemeente Brummen en het Gelders Genootschap. Het welstandsbeleid is herzien vanuit de overtuiging dat de lokale overheid het belang van een aantrekkelijke gebouwde omgeving dient te behartigen. Het aanzicht van gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte vormen de dagelijkse leefomgeving van de inwoners. Dat betekent dat de verschijningsvorm van een bouwwerk geen zaak is van de eigenaar alleen; elke voorbijganger wordt ermee geconfronteerd, of hij nu wil of niet. Een aantrekkelijke, goed verzorgde omgeving draagt bij aan de belevingswaarde. Bovendien heeft dit een gunstige invloed op de waarde van het onroerend goed en het vestigingsklimaat.

Lees de conceptnota
De concept-welstandsnota kunt u hier bekijken:

- welstandsnota conceptversie d.d. april 2009 De bedoeling is dat de definitieve nota door toepassing van een interactieve variant te zijner tijd op een gebruiksvriendelijke manier kan worden gepresenteerd via het web. De nota dan beter leesbaar en doorzoekbaar zijn. Tijdens de behandeling van de begroting 2010 neemt het gemeentebestuur hierover een besluit.

Zienswijze indienen
Van 23 april tot en met 4 juni 2009 ligt de concept Welstandsnota ter inzage bij de balie van het team Frontoffi-ce & Vergunningen in het gemeentehuis in Brummen en bij de dependance in Eerbeek. Gedurende deze ter-mijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden een zienswijze indienen bij het college. Deze kunt u sturen naar het college van B&W, Postbus 5, 6970 AA te Brummen. Voor het mondeling naar voren brengen van uw zienswijze(n) of het verkrijgen van nadere informatie kunt u binnen de termijn contact opnemen met de heer M. Bos van de afdeling Ruimte. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (0575) 56 82 03 of mailadres r.bos@brummen.nl.