Bob Hoogendoorn hoog op kandidatenlijst Solidara


ROTTERDAM, 20090418 -- Politicus Bob Hoogendoorn heeft een hoge plaats gekregen op de kandidatenlijst van Solidara, betreffende de verkiezingen voor het Europees Parlement op 4 juni aanstaande. Hij is als nieuwkomer bedeeld met een vierde plek.

Eerste kamerlid en Statenlid Duzgun Yildirim voert de lijst aan. Hoogendoorn is geen politieke onbekende. Hij begon zijn politieke loopbaan 15 jaar geleden bij de Socialistische Partij. (SP) Binnen deze partij groeide hij in de jaren negentig uit tot het gezicht, en de oprichter van de SP in Ridderkerk/Barendrecht. Zo manifesteerde Hoogendoorn zich als jongste kandidaat-Statenlid van Nederland, (1995) en afdelingsvoorzitter.(1999) Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was Bob Hoogendoorn lijsttrekker voor Duurzaam Nederland in Rotterdam. Naast politiek, houd Hoogendoorn zich ook bezig met zijn activiteiten als artiest. Zo verschenen er een aantal singles, en presenteerde hij eind jaren negentig een radioprogramma bij de lokale omroep.

Hoogendoorn zegt zich in het bijzonder in te willen zetten voor een toleranter Europa richting minderheden. (vrouwen, homo's, zigeuners) Ook de binnenvaart en de schippersinternaten hebben zijn aandacht. "Vervoer over water, heeft wat mij betreft de toekomst. Europa heeft de beschikking over een zeer uitgebreid waterwegennet. Deze moet ten volle benut worden. Om dit te stimuleren, moet er vanuit Europa aantrekkelijke regelgeving worden ontworpen, in samenwerking met de internationale en nationale binnenvaartorganisaties. Zo moet het aantal aanlegplaatsen worden vergroot, en moet de veiligheid rondom ligplaatsen kunnen worden gewaarborgd. Vervoer over water is natuurlijk, schoon, en bovenal duurzaam", aldus de politicus. Hoogendoorn zegt fel tegenstander te zijn van het invoeren van vaarwegbelasting. Wat schippersinternaten betreft; "Binnenvaartschippers zijn om hun werk te kunnen doen vaak afhankelijk van een schippersinternaat voor de dagelijkse opvang van hun kinderen". Hoogendoorn is dan ook van mening dat de kwalitatieve zorg binnen deze sector uitsluitend op niveau kan blijven wanneer er vanuit Europa extra subsidies worden toegekend".

Solidara heeft verder als belangrijkste punten; het stoppen van de privatisering van trein, bus, licht en water, alsmede binnen de zorg en het onderwijs. Eerlijke kansen voor iedereen. Een Europees brede opzet voor sociale voorzieningen en arbeidsrecht. De Bolkestein-richtlijnen moeten worden afgeschaft om een einde te maken aan de uitbuiting van arbeiders. Europa dient te investeren in duurzame energievoorzieningen en het aanboren van alternatieve energiebronnen, dit ter bescherming van de natuur. In heel Europa dienen de kleinschalige en biologische boeren te worden gesteund. Geen bio-industrie in de vorm van intensieve veehouderij in Europa. Strengere dierenwelzijnnormen. Er komt een einde aan dieronvriendelijke transporten. Ook is Solidara van mening dat landen die nog niet hebben kunnen afrekenen met extreem nationalisme en corruptie en aantoonbaar de mensenrechten schenden, niet mogen worden toegelaten tot de Europese Unie. In het geval van Turkije is de partij positief.

Solidara





ingezonden persbericht