Gemeente Utrecht

Persbericht onder embargo tot zaterdag 18 april 2009, 20.00 uur

Domtoren in Goud voor mevrouw T. Boran

Mevrouw T. Boran (37) ontvangt op zaterdag 18 april 2009 een Domtoren in Goud wegens haar bijzondere inzet als vrijwilliger en bestuurslid van het Turks Ouder Comité West. De burgemeester van Utrecht, mr. A. Wolfsen, reikt de Domtoren in Goud uit.

Mevrouw Boran is al vanaf jonge leeftijd betrokken bij allerlei vrijwilligersactiviteiten. Zo was zij vanaf 1993 een aantal jaren actief voor Portes, de welzijnsorganisatie die zich richt op het verbeteren van het sociale leefklimaat en de leefomgeving van de bewoners in haar werkgebied.
Ook was mevrouw Boran betrokken bij de Stichting Turkse Ouders, het Turks Vrouwen Comité, en de basisscholen van twee van haar kinderen. Zij nam deel aan verschillende projecten, zoals het 'Suikerspinproject' op het H.J. Schimmelplein (een speelgoeduitleenproject in de open lucht) en projecten van Altrecht, Alleato, de Stichting Bevordering Maatschappelijke Participatie en het onafhankelijke Utrechtse Adviesorgaan Saluti.
Mevrouw Boran is sinds 2005 bestuurslid van het Turks Ouder Comité West, waarvan de laatste twee jaar als secretaris.

De Domtoren in Goud is een in 1998 door burgemeester en wethouders ingestelde blijk van waardering voor vrijwilligers die zich langdurig voor de stad en het vrijwilligerswerk hebben ingezet.