KNKV persbericht - Zonntour.nl Korfbal Leaguefinale 2009

Korfbaltempel Ahoy doet naam eer aan

Rotterdam, 18 april 2009 - DOS'46 volgt Koog Zaandijk als Zaallandskampioen op, na een ware superthriller. Het was voor de Drenthse ploeg het vijfde jaar achtereen dat de finale mocht worden gespeeld, waarvan deze winst het derde landskampioenschap in vijf jaar betekende. DOS'46, bovenaan geëindigd in de Lotto Korfbal League, moest in de rust nog tegen een 13-15 achterstand aankijken. In de tweede helft kwamen de Nijeveners echter sterk terug en binnen mum van tijd werd de voorsprong gepakt. Vanaf dat moment moest KZ in de achtervolging, maar kwam precies op tijd weer gelijk: 22-22, dus volgde een verlenging van vijf minuten. In dit zinderende toetje kwam DOS'46 nog viermaal tot scoren, tegenover één treffer van KZ. De Zonnetour.nl Korfbal Leaguefinale 2009 werd daarmee prooi voor DOS'46, terwijl KZ moegestreden afdroop.

Zonnetour.nl Korfbal Leaguefinale DOS'46 - Koog Zaandijk
Vanaf het beginsignaal van de ongelooflijk spannende finale zetten DOS'46 en KZ een stevig tempo neer. Mooie doelpunten, onderscheppingen en doorbraken sierden het spelbeeld, ook al bleven de doelpunten nog wat schaars. Vanaf de zevende minuut begon de score op te lopen, waarbij elke aanval een doelpunt opleverde. Om en om scorend hield DOS'46 tot 9-9 KZ op afstand. Maar vlak voor rust was het KZ dat de leiding overnam, 13-15. Ook in de tweede helft vielen fraaie treffers en werden harde duels uitgevochten, zorgend voor een heerlijk schouwspel en een genietend publiek. DOS'46 nam direct de leiding over en had vanaf 16-15 continue de voorsprong. In een ongemeen spannend slotstuk wist KZ zich erg knap terug te vechten tot 22-22, waardoor een verlenging van vijf minuten uit het vuur werd gesleept. Hierin was het eerste schot van DOS'46 meteen raak en liepen de Nijeveners verder uit naar 26-22. Bij 26-23 klonk het eindsignaal, een startsein voor een groot feest voor de ploeg uit Nijeveen en haar grote aanhang.

A-jeugd finale De Meervogels - Dalto/DSB Bank A1
De eerste finale van deze korfbaldag was die tussen De Meervogels A1 en Dalto/DSB Bank A1. In een spannende wedstrijd was het uiteindelijk De Meervogels dat zich landskampioen mag noemen. Door zenuwen bevangen werd er niet veel gescoord. De Meervogels A1 opende na een lange aanval de score, terwijl Dalto daar vooral korte aanvallen tegenover stelde. De 7-5 ruststand in het voordeel van de Zoetermeerders was het logische gevolg. In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks, Dalto kwam niet verder dan 9-9. Toch bleef het onvoorspelbaar tot het eind: er werd afgefloten bij 14-13, met De Meervogels A1 (zonder Ahoy ervaring) als verdiende winnaar.

Kleine Zonnetour.nl Korfbal Leaguefinale Fortuna/Tempus - Dalto/DSB Bank
De tweede wedstrijd in de swingende korfbaltempel werd gespeeld tussen Fortuna/Tempus en Dalto/DSB Bank. De strijd om de derde plaats in de Lotto Korfbal League was een zinderende en sfeervolle versie. Fortuna pakte de wedstrijd nog het meest voortvarend aan en stond bij rust al met 12-8 voor. Fortuna kon die voorsprong in de tweede helft echter niet vasthouden tegen een steeds feller verzet biedend Dalto. Na 22-22 namen de Delftenaren toch de beslissende voorsprong. Fortuna eindigde zo als derde in de Lotto Korfbal League en plaatste zich daarmee voor de TIME for Korfbal Challenge.