Stadsdeel Westerpark Amsterdam



---

Mix-Lympics 2; samen sporten met gehandicapten


1 april 2009
Persbericht
Op zondag 19 april wordt in Stadsdeel Westerpark voor de tweede keer het sportevenement Mix-Lympics gehouden. Tussen 13:00 en 17:00 uur demonstreren gehandicapte sporters van alle leeftijden hun sport. Drie Paralympische sporters die Nederland vertegenwoordigden tijdens de Spelen in Peking zijn ook aanwezig; verspringster Marije Smits, rolstoelbasketballer Mustafa Jebari en zwemster Mirjam de Koning, die twee keer goud en twee keer zilver won.

In en om het Van Hogendorp Sportcentrum zijn demonstraties te zien van onder andere rolstoel rugby, rolstoel basketbal, kickboksen, streetdance, turnen, boccia (een soort rolstoel jeu de boule) en goalbal (handbal voor visueel gehandicapten). In de straten rondom het sportcentrum is een circuit uitgezet voor handbikes, aangepaste karts en raceauto's. Iedereen die wil racen of een van de andere sporten wil proberen, kan meedoen.

Het Sportevenement wordt georganiseerd door de Gehandicapten Adviesraad Westerpark (GAW) samen met de afdeling Sport & Recreatie van het Stadsdeel Westerpark en de afdeling Sport van DMO. "Drie jaar geleden hebben we Mix-Lympics 1 georganiseerd en dat was een groot succes", zo vertellen Nicolette Besemer en Joze van Stigt (GAW), "Valide mensen kijken toch vaak met een bijzondere bril naar mensen met een handicap. Wij willen laten zien dat gehandicapte mensen nog heel wat kunnen, maar ook dat je het samen kunt doen. We proberen de gescheiden werelden wat dichter bij elkaar te brengen."

Gedurende de dag zijn er verscheidene live optredens en voor de allerkleinsten is er een springkussen. Ook is er prijsschieten op een voetbalgoal. De opbrengst hiervan gaat naar het Liliane Fonds dat gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden helpt.

Kortom, het wordt een sportieve dag voor iedereen. Je rijvaardigheid testen in een aangepaste racewagen? Het kan tijdens de Mix-Lympics 2 op 19 april in Stadsdeel Westerpark. Je rijvaardigheid testen in een aangepaste racewagen? Het kan tijdens de Mix-Lympics 2 op 19 april in Stadsdeel Westerpark.

Link

Sport en recreatie

---