INNOCENT start 'de weg naar het kampioenschap'

14/04/2009 13:40

YBBP Amsterdam

Amsterdam, 14 april 2009

P e r s b e r i c h t

INNOCENT START 'DE WEG NAAR HET KAMPIOENSCHAP'

De nog ongeslagen 26 jarige Nederlandse profbokser Innocent Anyanwu staat op zondag 19 april in Bussum voor het eerst in de ring sinds hij in maart een 2-jarig contract tekende bij RealFighters. Innocent die momenteel Benelux kampioen is in het superveder gewicht neemt het op tegen de Italiaanse bokser Herve De Luca die veertien winstpartijen en drie nederlagen in zijn profboekje heeft staan. Het gevecht is de eerste in een reeks van drie confrontaties die de opmaat zijn tot een Europees titelgevecht dat gehouden wordt in Nederland.

Volgens de zaakwaarnemer van Innocent - de Amsterdamse advocaat Martin Jansen - start nu het echte werk: "In de achttien partijen die Innocent bokste als prof, bleef hij ongeslagen en won hij tien keer op knock-out. Het is een unieke situatie dat de droom van een gevecht in het supervedergewicht om de Europese titel nu binnen zijn bereik ligt."

De in Nigeria geboren prof die via de Verenigde Staten in Nederland belandde werd vorige maand genaturaliseerd tot Nederlander en 'vecht' voor een betere levensstandaard in zijn geboortedorp Ekwerazu. Om die reden heeft hij de stichting 'Be Innocent' in het leven geroepen met als doel om rechtstreekse hulp te bieden via projecten die gericht zijn op het leveren van faciliteiten omtrent watervoorziening, onderwijs en gezondheidszorg.

Ook voor Innocent is het tijd om te oogsten: "Ik krijg de kans om namens Nederland uit te komen in een titelgevecht, nog in eigen land ook. 19 juni start voor mij 'De Weg Naar Het Kampioenschap' en ik laat me deze kans door niemand ontnemen. Ik ben van te ver gekomen om het nu nog uit mijn handen te laten glippen."

'De Weg Naar Het Kampioenschap' krijgt daarna zijn vervolg op 13 juni 2009 wanneer Innocent in Tilburg bokst op het een na grootste vechtsportspektakel in Europa. In oktober volgt dan het derde hoofdstuk, waarna er in december 2009 het Europees kampioenschap wordt georganiseerd. Dit is voor Nederland een heel bijzondere situatie. Het is decennia geleden dat zo'n groot evenement in Nederland plaats vond, en nog wel met een finalist uit eigen land.

Innocent staat in de ring tegenover de Italiaanse bokser Herve de Luca in de Zandzee te Bussum, Struikheiweg 14. Deuren openen om 15:30, het gala start om 17:00.

Rapper Winne live in het voorprogramma

Rapper Winne van het label Topnotch debuteerde in maart met zijn debuutalbum. Niet zonder succes. In no time denderde het album binnen op nummer 11 in de album top 100. Voor liefhebbers van het muziekgenre is Winne geen onbekende. Hij wordt door muziekrecensenten al jaren op handen gedragen. Bij zowel Winne als Innocent staat positieve energie centraal. Innocent ontving hiervoor in 2008 o.a. The other man Award. In de eerste videoclip van Winne's album is daarom naast de artiest zelf een hoofdrol toebedeeld aan Innocent.

Bekend is dat boksers hun entree in de ring maken met een zorgvuldig uitgekozen nummer. Op die klanken pompen ze hun energie en concentratie tot maximale hoogte. Speciaal vanwege de unieke samenwerking tussen Innocent en Winne zal op 19 april de opkomst van Innocent gepaard gaan met een live performance. Een niet alledaagse combinatie die voor extra spektakel zal zorgen. Alle reden dus om te komen kijken in Bussum.





http://www.ybbp.nl