Gemeente Breda

Get Started organiseert Jongeren Activiteitendag in Geeren-Zuid

Dit is een gezamenlijk persbericht van Werk aan de Wijk, Singelveste AlleeWonen, WonenBreburg, Transit, het Leerwerkloket Flits, jongerenwerk Surplus Welzijn en de Gemeente Breda.

Op zondag 19 april organiseert Get Started een Jongeren Activiteitendag. Van 14.00 tot 18.00 uur zijn jongeren uit Geeren-Zuid welkom in Buurthuis Geeren-Zuid aan de Cornelis Joosstraat 82. Zij kunnen daar terecht voor spetterende optredens, een panna toernooi en meer informatie over het project Get Started. De toegang is gratis.

Get Started is een project om jongeren van 16 t/m 23 jaar te stimuleren weer naar school te gaan. En, als dat niet lukt, hen aan een baan helpen. De achterliggende gedachte is dat het voor een plek op de arbeidsmarkt belangrijk is dat jongeren een (betaalde) baan of stageplek kunnen vinden. Dit om de nodige ervaring op te doen of weer naar school gaan om een startkwalificatie te halen. Een startkwalificatie is het minimale onderwijsniveau dat nodig is om kans te maken op duurzaam werk: een havo-, vwo- of mbo- (vanaf niveau 2) opleiding.

In het project werken verschillende instellingen samen: Werk aan de Wijk, Singelveste AlleeWonen, WonenBreburg, de Gemeente Breda, Transit, het Leerwerkloket Flits, Surplus Welzijn, Grote broer project en het Buurtsportcentrum (BSC). Samen organiseren zij op zondag 19 april een activiteitendag zodat zoveel mogelijk jongeren kennis kunnen maken met het project Get Started. De activiteitendag wordt georganiseerd door jongeren en voor jongeren.

Het programma voor deze zondagmiddag zit boordevol muziek. De hoofdact is Darryl, de beste rapper van Nederland. Verder zijn er optredens van Altijd Chill, Mes(s)-C, the Hustle Kidz, S.C.E.N.E, Patrick & Vanessa en de Brassband Breda. Sportievelingen kunnen meedoen met een panna toernooi, waarmee bioscoopkaartjes te winnen zijn.

Get Started is aanwezig met een infostand waar jongeren zich kunnen inschrijven voor onder andere: de Scholen-bedrijventoer en het Stage-bijbaantjesbureau. Tijdens de Scholen-bedrijventoer bezoeken jongeren scholen voor meer informatie over mogelijke opleidingen. Ook bedrijven met openstaande vacatures kunnen bezocht worden. Als de werkgever en jongere het eens worden, dan kan de jongere meteen aan de slag. In het Stage-bijbaantjesbureau wordt met NAC, sponsors en de stichting Werk aan de Wijk gezocht naar stages, een leerbaan of bijbaan om uiteindelijk een vaste baan te krijgen.

Breda, 16 april 2009

Te downloaden:

* flyer_jongerenactiviteitendag_getstarted uit met pb op 16 april.pdf