Gemeente Beek


Nieuwe CWB concertreeks Bijzondere Barok in Pro Cultureel Beek

Logo Culturele Werkgroep Beek De Culturele Werkgroep Beek (CWB) start op zondag 19 april in de Protestantse Kerk te Beek een nieuwe concertserie met Ensemble Agimont. Het Maastrichtse Ensemble Agimont bestaat uit vier gedreven musici die zich hebben gespecialiseerd in het stijlgetrouw en levendig uitvoeren van muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw en maakt daarbij gebruik van authentieke instrumenten of kopieën daarvan.

Agimont wordt gevormd door Claudia Couwenbergh (sopraan), Paul Pankert (barokviool), Trudy Straus (viola da Gamba) en Remy Syrier (clavecimbel). Het ensemble voert de luisteraar langs diverse thema's, zoals "La mort et L'amour", "Muziek aan het hof van Versailles", "Londen, muzikale metropool van de achttiende eeuw" of "Muziek van en over vrouwen". De combinatie sopraan, barokviool, viola da gamba en klavecimbel geeft de mogelijkheid tot rijke en zeer gevarieerde programma's. In buitenlandse archieven en bibliotheken wordt gezocht naar niet gepubliceerde, verloren gewaande of zelfs volledig onbekende werken van bijzondere kwaliteit. Hierbij worden regelmatig verrassende werken ontdekt die het meer dan waard zijn om opnieuw ten gehore gebracht te worden.

Maastrichtse Ensemble Agimont

Het concert vindt plaats op zondag 19 april en begint om 16:00 uur in de Protestantse Kerk Raadhuisstraat 28 te Beek. Entree EUR 7,50. Volgende concerten vinden plaats op zondag 3 mei a.s. (LSO strijkkwartet) en tijdens het Pro Cult Festival op 27 en 28 juni a.s. (jong talent en orgel).

Over de CWB

De organiserende CWB is door de gemeente in het leven geroepen, met als taakopdracht te zorgen voor meer leven in de culturele brouwerij in de gemeente Beek. Zij heeft zich ten doel gesteld om een aanbod te realiseren dat aanvullend is op hetgeen nu reeds door de bestaande culturele verenigingen en instellingen wordt geprogrammeerd. Naast de inmiddels bekende en soms spraakmakende CWB exposities ten Gemeentehuize mag cultuurminnend Beek zich verheugen op een nieuwe CWB concertreeks in de mooie acoustiek en ambiance van de Protestantse Kerk aan de Raadhuisstraat.