Ingezonden persbericht



---





PERSBERICHT

Leiden, 8 april 2009

Izaline Calister
Concertreeks Music in Motion in Museum Volkenkunde 19 april 2009

Zondag 19 april treedt Izaline Calister op in Volkenkunde. Jazzzangeres, componiste en tekstschrijfster met een heel eigen muzikale stijl. Een combinatie van de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caribische invloeden, aangevuld met Papiamentstalige zang. Op uitnodiging van de VN trad Calister op 25 maart, de jaarlijkse herdenkingsdag voor de slachtoffers van slavernij, op in New York. En nu 'live' in Volkenkunde. Dit optreden maakt deel uit van de concertreeks, die aansluit bij de grote tentoonstelling Music in Motion die nog tot 24 augustus in Museum Volkenkunde te zien is.

Izaline Calister is een getalenteerd zangeres, componiste en tekstschrijfster met een heel eigen muzikale stijl. De mix van de traditionele muziek van haar geboorte-eiland Curaçao en jazz met Afro-Caribische invloeden wordt aangevuld met Papiamentstalige zang. Zodoende wordt Calister met recht ook de 'De koningin van de Antilliaanse Jazz' genoemd. In het begin van haar carrière trok ze vooral de aandacht van de pers als virtuoze jazz- zangeres. De laatste jaren heeft ze zich verder verdiept in de muziektradities van de Antillen, vooral van Curaçao. Inmiddels heeft ze vier albums op haar naam staan. Met gitarist Ed Verhoeff en percussionist Roël Calister is zij op zondag 19 april in Museum Volkenkunde in een bijzonder intieme setting te horen.

De tentoonstelling Music in Motion is een muzikale reis. Vertrekpunten zijn de wereldsteden van de muziek: Bamako, Rio de Janeiro, New York, Berlijn en Tokyo. Zij brengen de voortdurende beïnvloeding van muziekgenres onderling in beeld. Actuele reportages, muziekfragmenten van over de hele wereld en eeuwenoude muziekinstrumenten maken deze cross-overs zichtbaar. De bezoeker stapt in de verschillende werelden waar muziek wordt ervaren, zoals in concertzalen en op straat. Interactieve installaties laten hem zelf onderdeel van de tentoonstelling worden. Er is een uitgebreid programma van workshops, concerten en films. De tentoonstelling is nog tot 24 augustus te zien.

Kijk voor meer informatie over de concertreeks op: www.volkenkunde.nl. Speciale entreeprijs Concertreeks: E 12,50 euro (incl. tijdelijke tentoonstelling, concert en consumptie), aanvang 15.00 uur.

Izaline Calister
Concertreeks Music in Motion in Museum Volkenkunde 19 april 2009
Museum Volkenkunde
Steenstraat 1 Leiden
T 071 5168 800
www.volkenkunde.nl
info@volkenkunde.nl
Het museum is op zondag geopend van 10-17 uur.


---- --