Ingezonden persbericht


Persbericht - 16 april 2009

3FM Serious Talent Award live vanuit De Melkweg

Zondag 19 april optredens van Miss Montreal, Bertolf en Giovanca op 3FM

Miss Montreal, Bertolf en Giovanca treden op tijdens de 3FM Serious Talent Award vanuit de Melkweg in Amsterdam. Zij zijn dit jaar de genomineerden voor de 3FM Serious Talent Award. 3FM steunt de winnaar het komende jaar door alle uitgebrachte singles een plek op de playlist te geven. Bovendien is de winnaar te zien tijdens de 3FM Awards op 23 april in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De 3FM-vakjury, bestaande uit Tijs van Liemt (muzieksamensteller 3FM en juryvoorzitter) en dj's Eric Corton en Annemieke Schollaardt, kiest op 19 april de winnaar.

DJ's Barbara Karel en Michiel Veenstra presenteren de show die live is te volgen tijdens Bring it on! tussen 18.00 en 21.00 uur op 3FM.

Volgens Tijs van Liemt, voorzitter van de 3FM Serious Talent-vakjury, is de keuze op Miss Montreal, Bertolf en Giovanca gevallen, omdat deze artiesten volgens 3FM grote beloftes voor de toekomst zijn. De drie talenten zijn inmiddels ook allemaal in het bezit van een platencontract. "3FM Serious Talent is heel trots dat we een finale met drie artiesten hebben, die dit jaar zo'n ontwikkeling doormaakten, dat een aantal van hen zelfs door onze luisteraars zijn genomineerd voor de 3FM Awards. Steeds meer bands en artiesten weten de weg naar 3FM Serious Talent te vinden en laten daar hun demo achter. En zoals deze drie artiesten laten zien, is er heel veel, nog onbekend muzikaal talent waar wij als 3FM de luisteraar van op de hoogte willen brengen."

3FM ontving in 2008 ruim vijftienhonderd inzendingen van artiesten die hoopten verkozen te worden tot 3FM Serious Talent. 3FM koos twintig veelbelovende talenten, die naast airplay op het radiostation ook een podium kregen aangeboden op belangrijke festivals en evenementen als Zwarte Cross, Noorderslag en 3FM Serious Request.

3FM Serious Talent

3FM Serious Talent is constant op zoek naar jong, onbekend en veelbelovend muzikaal talent. Beginnende bands en artiesten kunnen demo's uploaden naar www.serioustalent.nl. De beste inzendingen hoor je non-stop op het online radiostation van Serious Talent. De 3FM muziekredactie kiest elke twee maanden vier acts die airplay krijgen op 3FM. Bovendien maken bands die zich inschrijven kans om op te treden op grote festivals zoals Noorderslag, Zwarte Cross en 3FM Serious Request. De meest veelbelovende act van het jaar wint de 3FM Serious Talent Award en daarmee een jaar gegarandeerde airplay voor alle singles op 3FM. Bands en artiesten die doorbraken als Serious Talent zijn Miss Montreal, Bertolf, Rigby, Giovanca, Valerius en Kyteman.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl



Ingezonden persbericht