Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 19 april 2009

* ONDERZOEK NAAR STEEKINCIDENT: GETUIGENOPROEP

ROTTERDAM CENTRUM - De recherche van het district Centrum stelt een onderzoek in naar een beroving. In de vroege ochtenduren van zaterdag werd een 54-jarige Rotterdammer op de Witte de Withstraat aangesproken door een getinte man die uit de richting van de Schiedamsedijk kwam lopen. Hij vroeg het slachtoffer om een geldbedrag. Op het moment dat deze hier niet op in ging pakte de dader een steekwapen en stak het slachtoffer een aantal maal. Vervolgens kwam er een tweede dader uit de richting van de Eendrachtsweg gelopen. Deze negroïde man sloeg het slachtoffer meerdere malen in het gezicht en op het lichaam. De hulpdiensten werden rond 6:00 gewaarschuwd. Zij waren snel aanwezig. GGD personeel heeft het slachtoffer overgebracht naar het Erasmus MC. De politie stelde direct een onderzoek in maar trof de verdachten niet meer aan.
Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van deze steekpartij. Signalementen:
Dader 1 - Dit is een licht getinte man van ongeveer 1.65 - 1.70 lang. Hij had een herenfiets bij zich.
Dader 2 - Een negroïde man.
Heeft u informatie over de beroving of over de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van het district Centrum via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* ONDERZOEK NAAR SCHIETINCIDENT
Politiepersoneel van het district Noord stelt een onderzoek in naar een schietpartij.
Achter station Rotterdam Centraal op de Jacob Loisstraat is in de nacht van zaterdag op zondag een schietpartij geweest. Daarbij zijn twee mannen gewond geraakt. Eén van hen, een 29-jarige Rotterdammer, werd in zijn been geraakt.
Van een tweede slachtoffer is de identiteit nog onbekend. Hij kreeg een kogel in zijn hoofd en is in kritieke toestand afgevoerd naar het Erasmus MC. Inmiddels is zijn toestand stabiel. Ook het eerste slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht voor behandeling.
De politie zette na de schietpartij de Jacob Loisstraat af voor sporenonderzoek. Hierbij werd een vuurwapen aangetroffen. Dit is overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek. Er is een onderzoek ingesteld om zo de toedracht van het incident en de identiteit van de verdachten te achterhalen.


* VUURWAPEN AANGETROFFEN BIJ ALCOHOLCONTROLE

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Bij een alcoholcontrole aan de Burgemeester van Dijklaan deed de politie in de nacht van zaterdag op zondag wel een heel bijzondere vondst. Een 35-jarige inwoner van Den Helder moest hier rond kwart voor twee een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij teveel gedronken had. Ook reed hij met een ongeldig verklaard rijbewijs.
Tijdens deze controle zag een agent dat er in de auto een zwarte geblindeerde helm lag. Aangezien deze regelmatig gebruikt worden voor overvallen werd er een onderzoek ingesteld in het voertuig. Hierbij werd een vuurwapen aangetroffen.
De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is hij ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* SNELHEIDSCONTROLE NA KLACHTEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Na diverse klachten over automobilisten die te hard rijden en zo spelende kinderen in gevaar brengen heeft de politie vrijdag een snelheidscontrole gehouden. Op de Nijverheidsweg werden automobilisten tussen half elf en kwart voor twaalf gecontroleerd. Twee automobilisten kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid.


* ONDERZOEK NAAR AANRIJDING
HOEK VAN HOLLAND - Een 13-jarig meisje is zaterdagavond zwaar gewond geraakt bij een aanrijding. De jonge Hoek van Hollandse reed rond zeven uur op haar fiets over de Cordesstraat. Ter hoogte van de kruising met de Mercatorweg reed een 22-jarige automobilist. Door nog onbekende oorzaak zag de automobilist het meisje niet rijden. Hij kon een aanrijding niet voorkomen. Bij de aanrijding kwam het slachtoffer ten val.
Hulpdiensten waren snel aanwezig. Het meisje is naar het Sophia kinderziekenhuis gebracht met hoofdletsel.
De automobilist is als verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hij mocht dezelfde avond het bureau verlaten.
De technische ongevallen dienst heeft een onderzoek ingesteld naar de precieze toedracht van het ongeval.


* ONDERZOEK NAAR POGING OVERVAL
SPIJKENISSE - De recherche van district de Eilanden stelt een onderzoek in naar een poging overval. Zaterdagavond werd de poging bij een benzinestation aan de Beukenlaan rond kwart over negen gemeld bij de politie. Gealarmeerde agenten gingen direct naar de betreffende locatie.
Hier werd duidelijk dat een nog onbekende man had geprobeerd het tankstation te overvallen met een vuurwapen gelijkend voorwerp. De aanwezig medewerker herkende in het wapen echter een balletjespistool en werkte derhalve niet mee aan de overval. Hierop ging de verdachte er vandoor.
De politie is op zoek naar de verdachte van dit misdrijf. Signalement van de dader: het gaat om een donker getinte man van ongeveer 1.75-1.80 lang. Hij droeg een witte jas/trui met capuchon, een zwarte broek en hij liep op sokken of blote voeten. Heeft u informatie over deze man? Neemt u dan contact op met de recherche van district de Eilanden via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* JONGEN AANGEHOUDEN NA MISHANDELING
ZUIDLAND - Politieagenten hielden zaterdagavond een 14-jarige jongen aan. De Zuidlander wordt verdacht van het slaan van een 12-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer fietste rond negen uur over de Dr W Dreesstraat. Op dat moment werd hij aangesproken door de verdachte. Het slachtoffer gaf aan dat zijn belager geld en een mobiele telefoon had. Toen hij dit niet kon overhandigen kreeg hij een klap in zijn gezicht.
Nadat hij de politie gewaarschuwd had, stelden agenten een onderzoek in. Ter hoogte van de Zuidlandse Hoeve stond de jongen die aan het signalement voldeed. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* DRONKEN AUTOMOBILIST EN ECHTGENOTE BEKEURD

RIDDERKERK - Politiepersoneel van het district Feijenoord-Ridderster hield zaterdagochtend een automobilist aan. Bij een controle op de Benedenrijweg werd duidelijk dat de bestuurder van een passerend voertuig al meerdere malen dronken en zonder rijbewijs achter het stuur had gezeten. Hierop werd het voertuig staande gehouden.
De bestuurder bleek een alcoholpromille van 2,5 te hebben. Dit is meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid. Daarnaast reed hij met een ongeldig verklaard rijbewijs.
Vervolgens is de 57-jarige Ridderkerker aangehouden. Zijn vrouw, de bijrijdster, heeft een proces verbaal gekregen aangezien zij wist dat haar man zonder geldig rijbewijs en onder invloed achter het stuur zat.
Het voertuig is in beslag genomen.


* MAN AANGEHOUDEN NA MISHANDELEN BEVEILIGER

ROTTERDAM ZUIDWIJK - De politie heeft zaterdagmiddag een man aangehouden. De 27-jarige Rotterdammer stal rond kwart voor zes goederen bij een winkel aan de Pleinweg. Een beveiliger zag dit, waarschuwde de politie en hield de man aan. De verdachte was het hier niet mee eens en hij sloeg de beveiliger meerdere malen in het gelaat.
Gearriveerde agenten hielden de verdachte aan. Ook dit viel niet goed bij de winkeldief. Hij ging hen verbaal te lijf met diverse levensbedreigende ziektes en meerdere scheldwoorden. De Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat hij nog 6 dagen de cel in moest voor openstaande boetes.

Zaterdag 18 april 2009


* STRAATROVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde vrijdagmiddag een onderzoek in naar een straatroof. Rond half vijf werd bij de politie gemeld dat een 14-jarige Barendrechter op de Middelrode beroofd werd van zijn fiets en andere eigendommen. Met het gegeven signalement werd er direct een buurtonderzoek gestart. Korte tijd later zagen surveillerende agenten drie jongens die voldeden aan het gegeven signalement. Na een korte achtervolging werden de verdachten op verschillende locaties aangehouden. Eén van hen reed op de gestolen fiets. De jonge Rotterdammers, 14, 14 en 15, zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* AUTODIEVEN AANGEHOUDEN
Politieagenten hielden vrijdagavond twee autodieven aan. Rond zeven uur werd de diefstal van een auto gemeld op de Kruiskade. Er werd door diverse eenheden van de politie een onderzoek ingesteld. Ook werd er een signalement van de daders verspreid. Enige tijd later werd de auto gespot werd op de Ochterveldstraat. Deze stond echter geparkeerd.
Vervolgens zijn agenten in burgerkledij een onderzoek gestart in de directe omgeving van het voertuig. Al snel zagen zij twee personen die voldeden aan het verspreidde signalement. Deze werden na een korte achtervolging te voet aangehouden. De inwoners van Den Haag (24, 25) zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* GETUIGENOPROEP BEROVING EN DIEFSTAL
SCHIEDAM - VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft een onderzoek ingesteld naar een beroving. Maandag 13 april werd een jongeman rond half zeven beroofd van een blauwe Kymco scooter. Dit gebeurde in de directe omgeving van de Paulus Potterstraat. Hier stonden twee mannen met een stoel op de weg. De scooterbestuurder werd met de stoel geslagen. Vervolgens ging het tweetal er met de scooter vandoor. VLAARDINGEN - Diezelfde avond werd er een blauwe Ford Ka met kenteken 45-GD-SL gestolen op de Willem Frederikstraat. Rond tien uur stonden er twee mannen bij de auto. Zij stalen de sleutels van de net uitgestapte bestuurdster. Vervolgens reden zij weg in de richting van de Johan Frisostraat. Bij deze diefstal bleef de eerder gestolen scooter achter.
De politie zoekt getuigen van beide voorvallen. Heeft u hier informatie over, heeft u de blauwe Ford Ka zien rijden of kent u de daders? Neemt u dan contact op met de opsporing van het district Waterweg Noord via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.


* GETUIGENOPROEP BEROVING JOHAN DE WITTSINGEL

SCHIEDAM - De recherche van het distict Waterweg-Noord stelt een onderzoek in naar een beroving. Op de Johan de Wittsingel werd een 15-jarige jongen maandag 13 april rond 14:30 in het fietstunneltje onder het spoor aangesproken door twee mannen. Deze sloegen en schopten het slachtoffer en beroofden hem vervolgens van zijn fiets en gingen er vandoor.
Signalement van de daders:
Het gaat om twee negroïde mannen. Eén van het had zijn rasta kapsel achterover en droeg het in een staart. De fiets heeft verschillende kleuren waaronder oranje, rood, geel en groen. Verder is het een fiets met bagagedrager en zonder handremmen. Verder heeft de fiets achter een wit spatbord. Heeft u informatie over deze beroving of weet u wie de daders zijn? Neemt u dan contact op met de recherche van het district Waterweg-Noord via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* BROMFIETSCONTROLES NA KLACHTEN
VLAARDINGEN - Na diverse klachten over geluidsoverlast en gevaarlijk rijgedrag van bromfietsers heeft de politie vrijdag op verschillende locaties bromfietscontroles gehouden. Tussen half negen en negen werd er gecontroleerd op de Claudius Civilislaan. Van de 23 gecontroleerde bromfietsers kregen er 10 een bekeuring. Onder andere het rijden op het trottoir en het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid werden bekeurd. Op de Rotterdamseweg kregen drie bromfietsbestuurders een bekeuring. Tussen tien uur en kwart over tien werden deze uitgeschreven voor het rijden zonder helm en te hard rijden.


* GROTE BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - KRIMPEN AAN DEN IJSSEL - Bromfietsers die de geldende verkeersregels negeren veroorzaken gevaarlijke situaties voor zichzelf maar ook voor overige weggebruikers. Om hen hiervan bewust te maken en de verkeersveiligheid te waarborgen houdt de politie regelmatig speciale bromfietscontroles. Vrijdag werd er tussen 14:30 en 21:15 gecontroleerd op de Aida en Couwenhoekseweg in Capelle aan den IJssel. Hier werden 35 bromfietsen gecontroleerd. Ook werden er 35 passerende personenauto's aan een controle onderworpen. In totaal werden er hier 21 personen bekeurd. Onder andere te hard rijden en niet goed bevestigen van een helm leverden de bestuurders een bekeuring op.
In Krimpen aan den IJssel werden er op de Rotterdamseweg 25 bromfietsen en 45 personenauto's gecontroleerd. Hier werden 16 bekeuringen uitgeschreven. Vooral personen die gebreken aan hun voertuig hadden kregen een bekeuring.


* ALCOHOLCONTROLE GEHOUDEN
Nog altijd stappen bestuurders met alcohol op achter het stuur. Het gebruik van alcohol vertroebelt het reactievermogen en inzicht. Dit zorgt voor levensgevaarlijke situaties op de weg. Om de verkeersveiligheid te waarborgen en de bestuurders onder invloed van de weg te halen houdt de politie regelmatig alcoholcontroles.
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden bestuurders gecontroleerd op de Oostzeedijk en de Gerdesiaweg. Van de 724 personen die moesten blazen bleken er 26 dusdanig veel gedronken te hebben dat zij zijn aangehouden. Twee maal werd er een rijbewijs ingenomen.
Het hoogt gemeten aantal ugl was 645.


* GEWONDE NA ONGEVAL MET QUAD
HELLEVOETSLUIS - Een 15-jarige Hellevoetsluiser is vrijdagavond gewond geraakt. Rond kwart over elf reed hij met een hoge snelheid over de Struytse Hoeck. Agenten zagen hem rijden en wilden hem aanspreken op zijn rijgedrag. Dit was echter al te laat. De jongen reed door een bocht maar door zijn hoge snelheid kon hij deze niet houden en reed hij tegen een muur.
Daarbij viel hij van zijn quad.
De jongen is overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek hij een gebroken kuit en scheenbeen te hebben. Hiernaast krijgt hij bekeuringen voor het gevaarlijke rijgedrag waarbij hij ook andere weggebruikers in gevaar gebracht heeft.


* ONDERZOEK NAAR MISHANDELING
OUDDORP - Politiepersoneel van het district de Eilanden heeft een onderzoek ingesteld naar een mishandeling. In de vroege ochtenduren van zaterdag werd gemeld dat de uitbater van een horecagelegenheid aan de Broekweg mishandeld werd. Ook zouden de inventaris en het terras van de zaak vernield worden. Met het gegeven signalement werd er direct een onderzoek ingesteld. Uit het onderzoek werd duidelijk wie de verdachten waren. Zij zijn korte tijd later aangehouden in hun woningen. Het gaat om drie inwoners van Goedereede (22, 23 en 24). De jongemannen zijn rond drie uur overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

ZATERDAG 18 APRIL
BRAND IN WONING
Bij een woning aan de Bloemkwekersstraat is vrijdagmiddag een brand uitgebroken. Rond half drie ontstond de brand in een portiekwoning.
Twee bewoners zochten hun heil op het dak. Hier zijn zij korte tijd later door de politie afgehaald. Zij zijn door de GGD ter plaatse behandeld voor ademhalingsproblemen. Rond kwart over drie werd het sein brandmeester gegeven. Aangrenzende woningen waren inmiddels geëvacueerd. Bewoners hiervan zijn tijdelijk opgevangen in buurthuis de Gaffel. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door een pan die te lang op het fornuis gestaan heeft.


* AUTODIEVEN AANGEHOUDEN
Politieagenten hielden vrijdagavond twee autodieven aan. Rond zeven uur werd de diefstal van een auto gemeld op de Kruiskade. Er werd door diverse eenheden van de politie een onderzoek ingesteld. Ook werd er een signalement van de daders verspreid. Enige tijd later werd de auto gespot werd op de Ochterveldstraat. Deze stond echter geparkeerd.
Vervolgens zijn agenten in burgerkledij een onderzoek gestart in de directe omgeving van het voertuig. Al snel zagen zij twee personen die voldeden aan het verspreidde signalement. Deze werden na een korte achtervolging te voet aangehouden. De inwoners van Den Haag (24, 25) zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* ALCOHOLCONTROLE OP DIVERSE LOCATIES
Politiepersoneel van het district Noord hield in de nacht van vrijdag op zaterdag een alcoholcontrole. Tussen 21:00 en 0:30 werden bestuurders gecontroleerd op diverse locaties in het district.
Personen die met alcohol op achter het stuur stappen hebben een vertroebeld zicht. Hierdoor ontstaan er levensgevaarlijke verkeerssituaties. Om hen van de weg te halen en zo de verkeersveiligheid te waarborgen houden agenten regelmatig verkeerscontroles.
Bij de controle op onder andere de Ringdijk en de Melachtonweg moesten in totaal 524 personen de blaastest afleggen. Van hen werden er 10 aangehouden omdat zij te veel alcohol genuttigd hadden. In twee gevallen werd het rijbewijs van de bestuurder ingenomen. Het hoogst gemeten promillage lag drie keer hoger dan toegestaan.


* STRAATROVERS AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid stelde vrijdagmiddag een onderzoek in naar een straatroof. Rond half vijf werd bij de politie gemeld dat een 14-jarige Barendrechter op de Middelrode beroofd werd van zijn fiets en andere eigendommen. Met het gegeven signalement werd er direct een buurtonderzoek gestart. Korte tijd later zagen surveillerende agenten drie jongens die voldeden aan het gegeven signalement. Na een korte achtervolging werden de verdachten op verschillende locaties aangehouden. Eén van hen reed op de gestolen fiets. De jonge Rotterdammers, 14, 14 en 15, zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* MAN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING
Politieagenten van het district Zuid hielden vrijdagavond een man aan. Rond half tien werd bij de politie gemeld dat een 25-jarige vrouw bedreigd werd met een mes op de Slinge, vervolgens was hij weggelopen. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naar toe. Een getuige wees aan in welke richting de verdachte gelopen was. Ter hoogte van de Everloo troffen de agenten de man aan die voldeed aan het gegeven signalement. Het bleek te gaan om een 30-jarige Rotterdammer.
Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er is bij hem geen mes aangetroffen.