Ingezonden persbericht


Persbericht - 16 februari 2009

Miss Montreal, Bertolf en Giovanca genomineerd voor 3FM Serious Talent Award

Zondag 19 april 3FM Serious Talent Award live vanuit de Melkweg

Miss Montreal, Bertolf en Giovanca zijn de genomineerden voor de 3FM Serious Talent Award 2009. 3FM steunt de winnaar het komende jaar door alle uitgebrachte singles een plek op de playlist te geven. Bovendien mag de winnaar optreden tijdens de 3FM Awards op 23 april in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. Dit maakte 3FM-dj Annemieke Schollaardt afgelopen zondag in het radioprogramma Bring it on! (NCRV) bekend. De 3FM-vakjury kiest op 19 april een winnaar tijdens de 3FM Serious Talent Award vanuit de Melkweg in Amsterdam. De show is live te volgen tijdens Bring it on! tussen 18.00 en 21.00 uur op 3FM.

Volgens Tijs van Liemt, voorzitter van de 3FM Serious Talent-vakjury, is de keuze op Miss Montreal, Bertolf en Giovanca gevallen, omdat de verwachting van deze drie artiesten het hoogst gespannen is voor de toekomst. De drie talenten zijn inmiddels ook allemaal in het bezit van een platencontract.

3FM ontving in 2008 ruim vijftien inzendingen van artiesten die hoopten verkozen te worden tot 3FM Serious Talent. 3FM koos twintig veelbelovende talenten, die naast airplay op het radiostation ook een podium kregen aangeboden op belangrijke festivals en evenementen als Zwarte Cross, Noorderslag en 3FM Serious Request. Vorig jaar sleepten de Jeremy´s de 3FM Serious Talent Award in de wacht. Zangeres Katelijn van de Jeremy's reikt de prijs uit.

3FM Awards

De winnaar van de 3FM Serious Talent Award treedt op 23 april tijdens de 3FM Awards op in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam. De 3FM Awards zijn de jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse popacts en -artiesten, gekozen door de 3FM luisteraars. Een zeer belangrijk platform voor de talenten. Het evenement is vanaf 19.00 uur rechtstreeks te volgen op 3FM en de VARA zendt de show vanaf 20.30 uur live uit op Nederland 3.

3FM Serious Talent

Via de website www.serioustalent.nl zoekt de muziekredactie van 3FM naar jong, bruisend, nieuw talent. Beginnende bands en artiesten kunnen demo's uploaden naar serioustalent.nl. De 3FM-muziekredactie beoordeelt alle demo's en wanneer de inzending 3FM geluid brengt, is de weg vrij naar de playlist van het online radiostation op SeriousTalent.nl. De artiesten maken ook kans op 3FM airplay.

De bands uit deze selectie die in het afgelopen jaar de meeste indruk maakten, dingen mee naar de 3FM Serious Talent Award. De uiteindelijke winnaar is volgens de 3FM vakjury het meest veelbelovende talent van het jaar.

Voor meer informatie over 3FM: www.3fm.nl