Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

3 april 2009 *

De Kleine Aarde Boxtel opent seizoen 2009*
Platform voor kennisuitwisseling, opleiding en experiment

Het Eco-park van De Kleine Aarde in Boxtel opent op zondag 19 april op feestelijke wijze het nieuwe seizoen. Het programma van deze dag is een voorproefje op het cursusaanbod in 2009. Bezoekers kunnen presentaties bijwonen en deelnemen aan mini-workshops. Deze worden afgewisseld met muziekoptredens en er zijn (h)eerlijke biologische hapjes.

Duurzaam denken en doen
Verspreid over het Eco-Park kunnen mensen presentaties en mini-workshops bijwonen. De thema's zijn Duurzame Voeding, (Ver)Bouwen en Wonen, Biodiversiteit en de Mondiale Voetafdruk. De presentatie 'Duurzame woninginrichting' biedt praktische tips. 'Seizoensbuffetten', over lokale seizoensproducten, geeft een voorproefje op het horeca-aanbod dit jaar. Wat er komt kijken bij het opzetten en onderhouden van een eigen moestuin leert de presentatie 'De ecologische moestuin'.

De Kleine Aarde opent om 10 uur haar deuren. De workshops vinden plaats tussen 11 en 16 uur. Inschrijving ter plaatse, deelname is gratis. Wegens werkzaamheden aan de Schijndelseweg is het raadzaam indien mogelijk met de fiets te komen. Vanaf station Boxtel is het 20 minuten lopen.

De Kleine Aarde presenteert tijdens de seizoensopening een aantal vernieuwingen. Bij de aangescherpte missie hoort een nieuw logo. Het nieuwe informatiecentrum biedt plek aan een winkel voor duurzame én leuke artikelen. Het seizoensmagazine 'De Kleine Aarde' onderging dit voorjaar een restyling, zowel uiterlijk als in boodschap. _____________________
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
EINDE PERSBERICHT