Politie Haaglanden

Persberichten 19 april

Haaglanden, 19-04-2009

Politie zoekt getuigen overval
Den Haag de politie is op zoek naar getuigen van een overval op een kledingzaak aan de Leyweg. Een nog onbekende man overviel zaterdag 18 april om 19.10 uur de 20-jarige winkelmedewerkster. Hij bedreigde de vrouw, die net haar winkel wilde sluiten, met een wapen en nam vervolgens een geldbedrag mee. De dader verliet hierna de winkel in onbekende richting. Het gaat om een man van circa 20 jaar, lengte 1.80 mtr. Hij had een licht getinte huidskleur en droeg een petje. Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Autokraker aangehouden
Den Haag De politie hield zaterdag 18 april om 04.00 uur een 38-jarige Hagenaar aan. De man probeerde in te breken in een personenauto op het Groenewegje maar werd door een getuige betrapt. Die belde direct via het alarmnummer 112 de politie. Agenten zagen de man in de omgeving van de Hoefkade de verdachte lopen en hielden hem aan.

Wat nou vrije tijd?
Den Haag Een 32-jarige Hagenaar belandde zaterdag 18 april om 02.35 uur in de cel. De man werd betrapt door twee politieagenten die samen een avondje uit waren. Zij zagen dat de man op het Plein van twee vrouwen een tas probeerde te stelen. Zij belden direct hun collegas die de man aanhielden. Hoewel de poging diefstal mislukte bleek dat de man in zijn fouillering twee gsms had zitten die mogelijk van een eerdere diefstal waren. De politie onderzoekt de zaak.

Dure parkeerbon
Den Haag/Scheveningen Een 40-jarige inwoner uit Noordwijk aan Zee kreeg zaterdag 18 april om 12.15 uur een flinke bekeuring die achteraf zeker niet nodig was geweest. De man kreeg op de Strandweg een bekeuring voor fout parkeren. Hij was het daar niet mee eens en beledigde en schold de agenten uit. De man vond aan het bureau dat hij in het kader van vrijheid van meningsuiting alles mocht zeggen. De Officier van Justitie dacht daar anders over en legde de man een boete van 500 euro op.

Ruzie op straat
Den Haag/Loosduinen De politie moest er vrijdag 17 april aan te pas komen om een ruzie op straat op te lossen. Op de Loosduinseweg kregen twee verkeersdeelnemers het met elkaar aan de stok. Een 27-jarige Hagenaar bedreigde daarbij zijn opponent (58 jaar) met een mes. Agenten hielden de man aan en hij kreeg later aan het bureau een proces-verbaal. De politie onderzoekt de zaak.

Onder invloed
Den Haag/Loosduinen Een 58-jarige automobilist uit Den Haag veroorzaakte vrijdag 17 april om 13.00 uur een ongeval op de Jules Massenetstraat. De man botste op een andere personenauto bestuurd door een 24-jarige plaatsgenoot. Politieagenten die de aanrijding onderzochten constateerden dat de man teveel alcohol had gedronken. Hij blies 1025 ugl en kreeg een proces0-verbaal. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 ugl of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Jongeren lopen over geparkeerde autos
Voorburg De politie hield zondagochtend 19 april net na middernacht twee jongeren (13 en 16 jaar) aan op verdenking van vernielingen aan geparkeerde autos. Het duo liep op de Van Everdingenstraat over enkele autos heen. Een agent (was een dagje vrij) die toevallig voorbij liep belde direct zijn collegas die het duo aanhield.

Slechte dronk
Wassenaar Twee mannen (21-jaar) kregen beiden zondagochtend 19 april een proces-verbaal. Een van de twee liep dronken door de langstraat en maakte zoveel tumult dat agenten hem aanspraken. Hij kreeg een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap. Zijn vriend, eveneens met een flinke borrel op, trachtte de bekeuring te verhinderen en was zeer vervelend. Ook hij kreeg een proces-verbaal.

Flinke hennepvangst
Rijswijk Bij een controle van een growshop aan de Cort van der Lindestraat op vrijdag 17 april om 15.30 uur trof de politie een grote hoeveelheid hennep aan. In totaal nam de politie twaalf kilo gedroogde henneptoppen in zes zakken aan. Een 32-jarige Rijswijker werd aangehouden. Hij wordt maandag 20 april voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Slechte start campingseizoen
Westland/Poeldijk Een 62-jarige Hagenaar begon dit jaar slecht aan het campingseizoen. De man haalde vrijdag 17 april zijn caravan uit de stalling. Bij het wegrijden schoot de caravan los en belandde in de nabij gelegen sloot. De brandweer takelde de caravan weer op het droge.

Politie zoekt getuigen ramkraak
Westland/Maasdijk De politie is op zoek naar getuigen van een ramkraak in Maasdijk. Zondagochtend 19 april om 03.20 uur ramden onbekenden met een auto de pui van een winkel aan het Oranjeplein. De onbekende daders namen hierna een grote hoeveelheid sigaretten mee. Bent u getuige geweest van deze ramkraak of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Aan de verkeerde
Delft Drie Roemenen (21-23 jaar) probeerden vrijdagavond 17 april op een parkeerterrein aan Rijksweg A13 aan een voorbijganger gouden sierraden te verkopen. Helaas voor het drietal bleek de aspirant kopen een politieman in burger te zijn. Die belde direct zijn collegas, zodat de oplichters konden worden aangehouden. De te koop aangeboden gouden sierraden bleken namelijk vals.

Verdachten inbraak apotheek in de cel
Delft De politie hield zaterdag 18 april om 03.15 uur twee Delftenaren van 21 jaar aan op verdenking van inbraak in de apotheek aan de Rossinistraat. De mannen werden betrapt door een getuige. Die belde direct via het alarmnummer 112 de politie. Agenten zagen de mannen in de omgeving van de zaak lopen en hielden hen aan.

Verdachten steekpartij achterhaald
Delft Een 22-jarige Delftenaar deed zaterdagavond 18 april aangifte van een steekpartij. De man was in het centrum na een ruzie door een kennis van hem gestoken. Hij liet zich daarvoor behandelen bij de EHBO. De politie wist op de Oude Delft een 17-jarige vrouw en een 31-jarige man aan te houden. De 31-jarige man had nog een mes op zak. Beiden werden ingesloten voor nader verhoor.

Jeugdige raddraaiers aangehouden
Pijnacker Politieagenten zagen zaterdag 18 april om 02.00 uur twee mannen (18 en 19 jaar) over de Oostlaan lopen. De agenten zagen dat het duo tegen fietsen schopten, een fiets omgooiden en een terrasstoel in de lucht gooiden. Beide mannen werden door de agenten aangesproken en kregen een proces-verbaal wegens baldadigheid.

Frontale botsing
Zoetermeer Twee personenautos botsten zaterdagavond 18 april om 20.00 uur op de Olof Palmelaan frontaal op elkaar. De 26-jarige bestuurder van een van de autos verloor vermoedelijk door een te hoge snelheid de macht over het stuur en belandde op de weghelft voor het tegemoet komende verkeer. Een 54-jarige bestuurder uit Zoetermeer kon de man niet meer ontwijken. Zijn echtgenote raakte bij het ongeval gewond en moest door de GGD naar het ziekenhuis worden vervoerd. Uit eerste onderzoek bleek dat de 26-jarige veel te hard heeft gereden. De politie maakte proces-verbaal tegen de man op. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd.

Vechtpartij
Zoetermeer Politieagenten die een ruzie annex vechtpartij op de Van der Hagenstraat susten kregen van een 21-jarige Zoetermeerder de volle laag. De agenten kregen zondagochtend 19 april om 05.00 uur een melding dat op het parkeerterrein een vechtpartij gaande was. Nadat de agenten de boel gesust hadden vond de 21-jarige het kennelijk nodig om de agenten voor van alles en nog wat uit. Hij kon direct mee naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.