Politie Groningen

Link naar website Meld Misdaad Anoniem

Zondag 19 april 2009

Provincie Groningen, 19-04-2009

Groningen: bromfietser rijdt tegen automobilist

Een 33-jarige bromfietser uit Groningen is zaterdagavond gewond geraakt op de Van Ketwich Verschuurlaan. De man reed op een plek waar hij niet mocht rijden en liet een 43-jarige automobilist uit Groningen niet voor bij de verkeerslichten. De automobilist kon de bromfietser niet ontwijken. De 33-jarige Stadjer raakte gewond aan zijn hoofd en been en is naar een ziekenhuis gebracht. Daar is een bloedproef afgenomen, omdat uit een alcoholtest bleek dat hij had gedronken. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: autos vernield in Helpman

In de Groningse wijk Helpman zijn zaterdagnacht zeker tien autos vernield. Van ruim veertig voertuigen werden de spiegels omgeklapt. Een 27-jarige wijkbewoner werd s nachts wakker van lawaai en zag vier jongeren in de Chopinlaan tegen autos schoppen. De Groninger ging achter het viertal aan wist een id-kaart van een van hen te bemachtigen. Ook hoorde hij een naam van een van de verdachten. De Groninger, die zelf gedupeerd is door de vernielingen, heeft aangifte gedaan. De politie vraagt ook andere auto-eigenaren dit te doen.

Marum: Friese motorrijder raakt rijbewijs kwijt

Een 29-jarige motorrijder uit Drachten moest zaterdag op de A7 bij Marum zijn rijbewijs inleveren. De man reed continu boven de toegestane snelheid. Ook op het wegdeel waar 90 km/u uur is toegestaan vanwege een slecht wegdek, bleef de Fries onverminderd hard rijden. Politieagenten controleerden de gemiddelde snelheid over bijna anderhalve kilometer en kwamen uit op een gemiddelde snelheid van 152 km/u. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Winschoten: uitgezette Winschoter gewond naar ziekenhuis

Een 49-jarige inwoner van Winschoten is zaterdagnacht gewond geraakt op het Marktplein in die plaats. De Winschoter was volgens een bezoeker van een uitgaansgelegenheid vervelend en werd door twee mannen uit Blijham (56) en Winschoten (32) naar buiten gedirigeerd. De 49-jarige man was in alle staten en schopte volgens verklaringen tegen een deur. Deze deur kwam vervolgens tegen de Blijhamster. Even later gaf de hij de Blijhamster een kopstoot. Het tweetal werkte de Winschoter daarom met kracht het Marktplein op. Daarbij raakte hij gewond en moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Een 21-jarige man uit Enschede raakte zo oververhit door het voorval dat hij niet wilde luisteren naar de politiemensen. Na meerdere waarschuwingen werd hij aangehouden.

Stadskanaal: auto-inbraken

Een onbekende heeft zaterdagnacht zeker drie autos opengebroken in de Europalaan in Stadskanaal. De autos stonden in een parkeergarage. Het is niet bekend of de dader goederen uit de voertuigen heeft meegenomen. Agenten hebben de eigenaren gevraagd aangifte te doen.

Leek: Fries valt in slaap op A7

Een 50-jarige automobilist uit het Friese Oosterwolde is aangehouden omdat hij onder invloed van harddrugs achter het stuur zat. De politie kreeg een melding dat een personenauto verdacht op de vluchtstrook van de A7 bij Leek stond. Agenten zagen dat de Fries achter het stuur lag te slapen en dat de auto én de vangrail beschadigd waren. De verdachte verklaarde dat hij harddrugs had gebruikt. Tijdens zijn verhaal langs de A7 viel hij meerdere keren in slaap. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder gecontroleerd, maar de man kon zonder problemen mee naar het politiebureau. Daar is een bloedproef afgenomen. De Abraham is ingesloten.

Middelstum: beschonken snorfietser aangehouden

Een 23-jarige snorfietser uit Zuidwolde is zaterdagnacht in de Delleweg in Middelstum aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een controle blies de man een zogenaamde Fail op het blaasapparaat. Op het politiebureau bleek hij bijna 1,8 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De politie heeft zijn rijbewijs in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: gewond door zwaar voorwerp

Een 20-jarige inwoner van Farmsum is zaterdagnacht gewond geraakt aan zijn voet. De man had door onbekende reden ruzie gekregen met een andere man in het centrum van Delfzijl. Die persoon pakte in de Oude Schans een zwaar voorwerp en smeet het richting de inwoner van Farmsum. Die kreeg het voorwerp op zijn voet. Het slachtoffer moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De verdachte ging er vandoor. De politie heeft vermoedens om wie het gaat en doet verder onderzoek.