Politie Drenthe

Zondag

Assen, 19-04-2009

Gewonde bij aanrijding tussen auto en tractor
DONDEREN Op de Norgerweg raakte zaterdagmorgen een 51-jarige man uit die woonplaats gewond bij een aanrijding. De man reed in zijn personenauto over de Norgerweg en wilde een voor hem rijdende tractor met giertank inhalen. Tijdens de inhaalmanoeuvre sloeg deze plotseling linksaf waardoor een aanrijding het gevolg was. De 16-jarige tractorbestuurder uit Donderen verklaarde tijdig richting te hebben aangegeven naar links. De autobestuurder kwam bekneld in zijn auto te zitten en werd door de brandweer bevrijd. Hij moest met onbekend letsel overgebracht worden naar het Martiniziekenhuis in Groningen. (BVH2009004842)

Bromfiets niet verzekerd
ASSEN Zaterdagmiddag bekeurde de politie een 39-jarige Assenaar. De man reed met zijn bromfiets over de A.H.G. Fokkerstraat. De bromfiets was niet voorzien van een kenteken. Na onderzoek bleek dat bij de oude bromfiets geen geldig kenteken meer zat, de bestuurder geen rijbewijs bezat en de bromfiets niet verzekerd was. Deze werd inbeslaggenomen. (BVH2009004908)

Gewonden bij frontale aanrijding tussen tractor en personenauto

EMMEN Zaterdagavond raakten bij een aanrijding op de Nieuw Amsterdamsestraat drie personen gewond. Een 29-jarige tractorbestuurder uit Veenoord reed samen met zijn 24-jarige kameraad uit Nieuw Amsterdam over de genoemde weg komende uit de richting van Nieuw Amsterdam in de richting van Emmen. Uit tegengestelde richting kwam een 24-jarige uit Westerbork afkomstige autobestuurster. Door onbekende oorzaak botsten beide voertuigen frontaal op elkaar. Hierbij werden de inzittenden van de tractor uit hun voertuig geslingerd. De autobestuurster kwam bekneld in haar auto te zitten en moest door de brandweer hieruit bevrijd worden. De drie betrokkenen werden met onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Van de onder invloed van alcohol verkerende tractorbestuurder werd in het ziekenhuis een bloedproef genomen. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. (BVH2009004958)

Recidive alcomobilist aangehouden
NIEUW AMSTERDAM In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie op de Valkeniersweg een 19-jarige inwoner van Exloo aan. Het rijgedrag van de man viel op doordat hij kort daarvoor meerdere pogingen ondernam om zijn bestelauto goed naast de rijbaan aan de Vaart ZZ te parkeren. Tevens was de geldigheid van de APK verlopen.Toen hij uitstapte en de politie hem aansprak bleek dat de man onder invloed van alcohol was. Toen hem een blaastest gevorderd werd weigerde hij mee te werken en nam, slingerend en onvast ter been, de benen. Na een korte achtervolging waarbij hij ten val kwam en er weer vandoor ging gaf hij zich op de Valkeniersweg over. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na onderzoek bleek dat er bij deze beginnende bestuurder sprake was van recidive. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Er wordt proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs werd ingevorderd. (BVH2009005004)

Rijden onder invloed

OOSTERHESSELEN Zaterdagavond controleerde de politie op de Klenkerweg een 73-jarige inwoner van Dalen. De autobestuurder bleek onder invloed van alcohol, 430 ug/l, te verkeren. Hij werd bekeurd en kreeg tevens een rijverbod van vijf uren. (BVH2009004920)

Onder invloed verkerende brandstichter/vernieler aangehouden

ASSEN De politie heeft zaterdagavond een 32-jarige Assenaar aangehouden. De man had kort daarvoor bij zijn woning aan de Wethouder Buningstraat de auto van zijn 32-jarige eveneens in Assen wonende vriendin in brand gestoken. De brandweer bluste de brand. De zich hevig verzettende man werd hierna aangehouden. Na onderzoek bleek dat de man samen met zijn vriendin en een vriend alcohol en drugs hadden gebruikt. Ze besloten op een gegeven moment geld te gaan pinnen om meer drank te kunnen kopen. Toen de verdachte bij pinautomaten in het winkelcentrum Assen-Oost en aan de Overcingellaan geen geld kreeg vernielde hij beide automaten door er tegenaan te trappen. Bij thuiskomst stak hij uit frustratie de auto van zijn vriendin in brand. De Assenaar werd ingesloten. (BVH2009004923)

Woninginbraak

SLEEN Toen een 36-jarige bewoner van de Westrupstraat in de nacht van zaterdag op zondag thuiskwam, ontdekte hij dat er ingebroken was. Een toegangsdeur was opengebroken en de buit bestond uit beeld- en computerapparatuur, geld, twee mobiele telefoons, een navigatiesysteem en een lcd-televisie. (BVH2009004971)

Politie houdt vechtersbaas aan
ZUIDWOLDE In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie in de Hoofdstraat een 19-jarige inwoner van IJhorst aangehouden. De man wordt ervan verdacht een 23-jarige man uit Hoogeveen en een 20-jarige man uit Zuidwolde te hebben mishandeld. De in een café aan de Hoofdstraat aanwezige 23-jarige Hoogevener hoorde buiten rumoer en ging kijken. Hij zag dat de verdachte de 20-jarige man meerdere keren sloeg en wilde deze ruzie sussen. Toen hij de dader aansprak sloeg deze hem gelijk in het gezicht. De politie werd gebeld en de dader ingerekend en ingesloten. (BVH20090049720

Cafébezoeker aangehouden terzake mishandeling en bedreiging ASSEN Een 47-jarige Assenaar werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden terzake mishandeling en bedreiging. De zwaar onder invloed van alcohol verkerende man was vervelend in een café aan de Markt aanwezig en hield bezoekers in de hal tegen om naar binnen te gaan. Ook de 51-jarige eigenaar werd door hem bij binnenkomst tegengehouden. Toen deze er langs wilde sloeg verdachte hem tegen het hoofd. De aanwezige 27-jarige portier werkte de man naar buiten maar liep hierbij ook enkele klappen en schoppen op en werd met de dood bedreigd. Hierop werd de dader door meerdere mensen naar de grond gewerkt en overgedragen aan de gealarmeerde politie. Tijdens het verhoor op zondagmorgen kon de dader zich niets meer van het gebeuren herinneren. Hij verklaarde op een feestje een halve liter wodka gedronken te hebben en was daarna in het café beland. (BVH2009004973)

Man aangehouden voor mishandeling
MEPPEL Een 21-jarige man uit Wanneperveen werd in de vroege zondagochtenduren aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 40-jarige inwoner van Meppel voor een discotheek aan het Prinsenplein te hebben mishandeld. Deze deed aangifte van mishandeling. (BVH2009004998)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.