Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 12.00 uur

Utrecht, 19-04-2009

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op zondagochtend kon een automobilist zijn rijbewijs inleveren omdat hij veel te veel had gedronken. Omstreeks 04.55 uur werd de 38-jarige man uit Schagen gecontroleerd op de Verlengde Vleutenseweg. Hij bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 910 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Autokraker aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een autokraker aangehouden. Omstreeks
01.20 uur kreeg de politie de melding dat een auto werd opengebroken aan de Zandooghof. Toen agenten ter plaatse kwamen waren de daders al gevlogen. In de omgeving werd een 23-jarige man uit Utrecht in de omgeving aangetroffen. Hij voldeed aan het signalement en werd direct aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Gestolen goed

UTRECHT- Op vrijdagavond werd een partij gestolen goederen aangetroffen. Omstreeks 18.15 uur ging de politie na binnengekomen informatie poolshoogte nemen bij een schuur aan de Minister Talmastraat. In de schuur werden zeven (inbouw) navigatiesystemen aangetroffen en een compleet leren autointerieur. Een 23-jarige vrouw en een 45-jarige man beiden uit Utrecht werden direct aangehouden en insloten voor verhoor.

Dief aangehouden

UTRECHT/DE MEERN- Op vrijdagmiddag werd een man aangehouden na een diefstal. Omstreeks 17.30 uur kreeg de politie de melding dat 32-jarige man uit Utrecht een laptop had gestolen bij een bedrijf aan de Molensteijn. De verdachte was na deze diefstal in een lijnbus gestapt en vertrokken. De eigenaar van de laptop ging achter de bus aan en waarschuwde de politie. Op het verkeersplein Hooggelegen moest de bus stoppen voor het verkeerslicht en de eigenaar liep naar bestuurder van de bus toe en werd binnengelaten. De 32-jarige man zat achterin de bus en sloeg een ruit in en sprong uit de bus en rende in de richting van de Rijksweg A2. Ondankt het drukke verkeer zag de man kans de A2 over steken en kon aan de andere kant worden aangehouden door politieagenten. De man werd ingesloten voor verhoor.

Beroving

UTRECHT- Op zaterdagavond werd een pizzakoerier slachtoffer van een beroving. Omstreeks 20.45 uur kreeg de politie de melding dat een pizzakoerier even daarvoor was beroofd. Nadat hij op de Terschelling een pizza had afgegeven reed de 21-jarige pizzakoerier weer weg. Hij werd kort hierop klemgereden en moest zijn geld afgeven. De twee overvallers hadden een bivakmuts op reden op een zwarte scooter. De politie is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met de politie onder nummer 0900-8844.