Politie Gelderland-Zuid


Aanhoudingen tijdens uitgaan

Nijmegen, 19-04-2009 o De politie is op uitgaansavonden duidelijk zichtbaar in het centrum aanwezig. Met o.a. het Mobiele Steunpunt op de Molenstraat, de 'bikers' (agenten op de mountainbike) en de wijkagent wordt toezicht gehouden en is de politie makkelijk aanspreekbaar voor het uitgaanspubliek. Zaterdagnacht hebben agenten drie aanhoudingen verricht voor bedreiging en mishandeling.

Zaterdagavond en nacht is, zoals gebruikelijk, gecontroleerd op jeugdoverlast. Op de Scholenhof en Wintersoord hebben agenten gesurveilleerd naar aanleiding van meldingen van overlast. Verder is toezicht gehouden op de venstertijden en de sluitingstijden van terrassen. Hier werden geen overtredingen geconstateerd.

Het meeste werk hadden agenten met het bemiddelen bij ruzies, lastige klanten in cafés en vechtpartijen. Bij een vechtpartij op de Molenstraat konden de partijen snel worden gescheiden en werden geen aanhoudingen verricht. In onderstaande gevallen moesten verdachten wel worden aangehouden.

Portier bedreigd

Bij een café aan de Molenstraat werd een 32-jarige man uit Wijchen de toegang geweigerd. Daarop bedreigde hij de portier, een 42-jarige man uit Nijmegen. Agenten waren dichtbij en konden meteen de aangifte van de portier opnemen en de verdachte aanhouden. Ook werd een getuige gehoord. De Wijchenaar werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij zondagmorgen gehoord. Hij ontkent de portier bedreigd te hebben, hij zou hem alleen uitgescholden hebben. Hij is na verhoor heengezonden. De zaak wordt voorgelegd aan Justitie.

Klap om niks (1)

Een 15-jarige Nijmegenaar zit vast op verdenking van mishandeling. Een 25-jarige man uit Beek (Ubbergen) liep met vrienden op de Mariënburg. Hij vroeg iets aan de 15-jarige, die daarop agressief reageerde. De jongen bleef het groepje volgen en sloeg vervolgens de 25-jarige. Het slachtoffer belde de politie en de bikers kwamen snel naar hem toe. Met behulp van het signalement kon de verdachte even verderop worden aangehouden. Het slachtoffer moest naar de Eerste Hulp om de verwonding aan zijn gezicht te laten behandelen.

De 15-jarige jongen zit nog vast. Hij ontkent de mishandeling. Zijn ouders zijn s nachts over zijn aanhouding geïnformeerd.

Klap om niks (2)

Agenten werden aangesproken door omstanders die hadden gezien dat er een jongen zonder aanleiding was geslagen. Ze troffen op de Tweede Walstraat het slachtoffer, een 22-jarige man uit Nijmegen. Hij verklaarde dat hij iets naar zijn vriendin riep en vervolgens uit het niets een klap kreeg van een onbekende man. Hij wees de man aan, die daarop door de agenten werd aangehouden op verdenking van mishandeling. De verdachte, een 26-jarige Nijmegenaar, zit nog vast op het politiebureau voor verhoor. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling.

(11)

Laatst gewijzigd 19-04-2009 12:04 | © Regio Gelderland-Zuid |