Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 12.30 uur

Utrecht, 19-04-2009

Verkeerscontrole rond horeca

BUNNIK/ODIJK/WERKHOVEN Een verkeerscontrole rond horeca in Bunnik, Odijk en Werkhoven resulteerde zaterdagavond/nacht in 42 bekeuringen.

Zaterdagavond/nacht 18 april heeft de politie tussen 22.00 en 04.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Tureluurweg en Schoudermantel in Bunnik, de Zeisterweg in Odijk en de Achterdijk in Werkhoven.

Hierbij heeft de politie 42 bekeuringen uitgeschreven aan voornamelijk bezoekers van een uitgaangsgelegenheid. Het ging daarbij om de volgende overtredingen: fietsen zonder licht, met te veel alcohol op achter het stuur, afslaan in verboden richting, door rood rijden en het niet dragen van de autogordel.

Baldadigheid leidt tot aanhouding

BILTHOVEN Een man uit Bilthoven is zondagmorgen 19 april aangehouden om 2.30 uur in verband met vernieling/baldadigheid.

De 19-jarige man gooide op de Julianalaan geparkeerde fietsen in de bossages. Daarop hielden agenten hem aan. Hij rook naar alcohol en hij was eerder op de avond bekeurd voor wildplassen.

Op het politiebureau bekende hij zijn baldadigheid. Onderzoek naar de fietsen wees uit dat deze niet vernield waren. De man is met een bekeuring heengezonden.

Joyriding leidt tot verkeersongeval

ZEIST Een 18-jarige autobestuurder uit Zeist is zaterdag rond 18.20 uur op de kruising tussen Weteringlaan en Griftlaan op hoge snelheid tegen een lantaarnpaal aangeklapt.

De man man reed zonder rijbewijs en zonder toestemming in het voertuig van eigenaresse. Hij had toestemming van de zoon van de eigenaresse. Tegen de bestuurder is proces verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs. De auto is total loss.