Politie Utrecht

Persbericten Eemland noord, 12.00 uur

Utrecht, 19-04-2009

Brand in auto

SOEST- Op zaterdagochtend onstond er brand in een auto. Omstreeks 01.50 uur kregen politie en brandweer de melding van een brandende auto aan het Roggeveld. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto zwaar beschadigd raakte. Vermoedelijk is de brand aangestoken en de politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844, district Eemland noord.

Verkeersongeval fietsers

BAARN - Bij een aanrijding vrijdag rond 16.30 uur tussen twee fietsers heeft een 30-jairge man een hersenschudding opgelopen.

Een surveillancewagen troffen op de Torenlaan twee fietsers aan die even daarvoor een anarijding hadden gehad met elkaar.

Een 13-jarige jongen was op zijn crossfiets de uitrit van een woning uitgereden en had niet gezien dat een 30-jarige fietser van van rechts naderde op het fietspad. De twee waren in volle vaart opelkaar geknald.

Een ambulancemedewerker constateerde een hersenschudding bij de 30-jarige man. Zijn fiets was volledig ontzet.

Belediging agenten leidt tot insluiting

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zaterdag 18 april tegen 23.00 uur is een 37-jarige man uit Lopik aangehouden en ingelsoten in verband met belediging van agenten.

Agenten hadden op het Spuiplein in Bunschoten-Spakenburg een 32-jarige man uit Bunschoten aangehouden in verband met wildplassen. De man was beschonken en gedroeg zich recalcitrant. Hij kon zich ook niet identificeren.

Een 37-jarige man uit Lopik die in het gezelschap was van de wildplasser en eveneens beschonken was en zich recalcitrant gedroeg, maakte ook aanstalten om wild te plassen. Agenten konden door op hem in te praten dit voorkomen.

Toen de wildplasser in de politieauto werd meegenomen, uitte de andere man beledigingen aan het adres van de agenten. Daarop werd hij aangehouden en is ingesloten.

De wilplasser kreeg een bekeuring en is na zijn aanhouding heengezonden.