Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 12.30 uur

Utrecht, 19-04-2009

Opstootje in winkelgebied

AMERSFOORT Zaterdagavond zijn drie jongens/mannen aangehouden naar aanleiding van een opstootje bij een supermarkt aan het Pieter Stastokerf.

Op zaterdag 18 april rond 19.49 uur kreeg de politie een melding van een opstootje bij een supermarkt aan het Pieter Statokerf waarbij winkelbeveiligers en een groep jongeren betrokken waren.

Meerdere politieagenten gingen naar het winkelgebied waar het erg onrustig was. Er was een conflict in de supermarkt onstaan en dat had zich naar buiten verplaatst. Dit trok veel jeugd aan.

Een politiehond werd ingezet om de rust terug te laten keren. Uiteindelijk werden een 16-, 18- en een 21-jarige verdachte uit Amersfoort aangehouden in verband met openlijke geweldpleging en ingesloten.

De 16-jarige jongen was gebeten door de politiehond. Daarom is een arts ingeschakeld voor behandeling van de verdachte. Omdat de 16- en 18-jarige verdachte zich verzetten bij hun aanhouding was de politie genoodzaakt deze twee in de handboeien te slaan.

Letsel bij verkeersongeval

AMERSFOORT Op de Bergenboulevard is zaterdag tegen 19.00 uur bij een aanrijding tussen fiets en een bus de 16-jarige fietser ernstig gewond geraakt.

De 16-jarige fietser die over het zebrapad reed, klapte tegen de bus aan die over de busbaan reed. Het slachtoffer bloedde hevig. Getuigen boden hem eerste hulp. Een ambulance heeft de jongen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft op twee plaatsen een schedelbreuk. De politie heeft de toedracht van dit ongeval in onderzoek.

Te veel op, rijbewijs ingenomen

AMERSFOORT Bij een alcoholcontrole aan de Nieuwe Poort in Amersfoort is een 31-jarige automobilist uit Amersfoort aangehouden omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat.

De man werd op zondagmorgen 19 april om 2.17 uur aangehouden aan de Nieuwe Poort. Ademanalyse wees 700 ug/l uit. De man kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs is inbeslag genomen.

Aanhouding na verdacht gedrag op bedrijfsterrein

AMERSFOORT Op zondagmorgen 19 april is rond 1.00 uur een verdachte aangehouden bij bedrijfsterrein aan de Basicweg.

Een bewaker van het bedrijfsterrein meldde aan de meldkamer dat hij meerdere personen zag lopen.

De toegesnelde agenten gingen op zoek en zagen drie mannen achter een bedrijfspand die bij het zien van de agenten begonnen te rennen. Ze sprongen de aangrenzende sloot in en rende de bossages in. Meerdere politie-eenheden hebben vervolgens uitgekeken naar drie verdachten. Uiteindelijk kon de politie een 35-jarige man uit Litouwen aanhouden.

Met te veel drank op de snorfiets

LEUSDEN Een 45-jarige snorfietser uit Leusden kreeg zaterdagavond een rijverbod omdat hij met veel te veel drank zijn snorfiets bestuurde.

De man werd 18 april eond 23.30 uur aangehouden op de Zwarteweg omdat hij zonder voorlicht reed. Omdat de man naar alcohol rook, lieten de agenten hem een ademtest toen. De ademanalyse weest 825 ug/l uit. Daarop volgde een rijverbod. Het rijbewijs van de man, dat thuis nog opgehaald moest worden, is ingevorderd.